transformacija za pet

KONCEPT MIRABILIS Zapuštena hala postala prostor za stvaranje najljepših uspomena

 

Kako zanimljiva ideja i razvoj koncepta mogu oplemeniti stari industrijski prostor, potvrđuje koncept Mirabilis. Hala koja je korištena kao skladište u zadarskoj industrijskoj zoni često je zjapila prazna. To je vlasnike potaknulo na razmišljanje kako veliki potencijal pametnije iskoristiti te je konačno mladi tim u skladu sa svjetskim trendovima ovo mjesto, koje su svi uglavnom zaobilazili, učinio novim simbolom koji će mnoge sjećati na najljepše životne trenutke.




Sam prostor industrijske hale je prenamijenjen i svoj dosadašnji identitet koristi kao prednost.
- Projekt je uključivao široki brending, od osmišljavanja imena preko arhitektonskog projekta do dizajna interijera, dekoracije prostora i grafičkog dizajna. Začetak koncepta počeo je osmišljavanjem imena Mirabilis kao nešto čudesno i izuzetno, ali i biljka noćurak čiji se cvjetovi otvaraju u kasno poslijepodne i ostaju otvoreni tijekom čitave noći - značenje prigodno za prostor koji ugošćuje najbitnije trenutke i nove početke poput vjenčanja - poručuju iz Mirabilisa i pojašnjavaju kako je ovaj brend osmišljen kao kompletna usluga koja pruža jedinstveno iskustvo u posebnim prilikama.




U interijeru su korišteni kontrastni materijali koji naglašavaju mušku i žensku stranu. Hladni beton i toplo drvo upotpunjeni su bijelim teksturama i zelenilom. Prostor definiraju i perforirani metali u bijeloj boji koji postaju prozračne, lagane i romantične pregradne i stropne strukture. Hala ima mogućnost pregrađivanja u manje cjeline zastorom koji se proteže cijelom širinom prostora. Izdvojena cjelina je elipsasti plesni podij naglašen spuštenim stropom i atmosfernom rasvjetom sitnih kružnih žaruljica koja čini zvjezdano nebo i doprinosi romantičnim trenucima na podiju, u kontrastu je tamnom stropu s otvorenim instalacijama.



Kao dekor se pojavljuje zelenilo poput travnatog tepiha u liftu te podloge za vanjsko okupljanje na ostakljenoj terasi koja tako dekorirana nudi i elemente za vrtne zabave. Toaletima je posvećena posebna pažnja. U onom za žene osmišljena je zona za predah, kratki razgovor i uređivanje, a kao lajtmotiv ponovljene su teksture betona i drva - naglašavaju iz Mirabilisa.


Prolaz, odnosno stubište i hodnik opremljeni su deset metara visokom bijelom metalnom pregradom ispunjenom cvijećem koja sa zidovima prostora čini blagi kontrast u sivim nijansama.

Foto: Mirabilis

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:23