COOL MJESTO

Kozmetički salon IM estetica

Za uspješan spoj vrhunske kozmetičke njege i uređenja prostora koje pruža izniman doživljaj zaslužni su arhitekt Mato Šimunkovć i dizajner interijera Duško Vlaović

Profil

INFO: Kozmetički salon IM estetica
LOKACIJA: VMD centar u Strojarskoj, Zagreb
KONTAKT: imestetica.hr
UREĐENJE: arhitekt Mato Šimunković i dizajner interijera Duško Vlaović

Pronaći kozmetički salon koji vam odgovara i u kojem se ugodno osjećate nije nimalo lako. Jesu li proizvodi kvalitetni, oprema moderna, a osoblje profesionalno? Je li prostor čist, uredan i atraktivan? Može li kozmetički salon imati dodanu vrijednost koja ponudu i uređenje povezuje u osobitu priču? Ako se nas pita, odgovor na sva ta pitanja može biti potvrdan, a kako to izgleda u praksi, doznali smo u zagrebačkom kozmetičkom salonu IM estetica smještenom u VMD centru u Strojarskoj, čije preuređenje potpisuju arhitekt Mato Šimunković i dizajner interijera Duško Vlaović.

- Prije svega pažljivo smo koncipirali potpuni vizualni identitet IM estetice, počevši od loga pa do unutrašnjeg uređenja. Preuređenje postojećeg prostora počelo je preoblikovanjem izvornog tlocrta kojim je interijer dobio četiri radne prostorije i kupaonicu, dok je zahvaljujući stijenama od stakla i željeza te kolorističkom poveznicom u vidu crne, bijele, sive i boje drva zadržao protočnost open spacea - prepričavaju.

Dodaju kako su, nastojeći postići sinergiju usluge i dizajna interijera, projekt koncipirali kao humaniziran prostor obogaćen lifestyle komponentom, čime je dobiven inspirativan ambijent koji nudi originalan odmak od uobičajenog uređenja prostora slične namjene.

Salon je tako estetski pročišćen, no intrigantan, na prvi pogled zbog izloga i staklenih vrata koje vode u prostoriju s lounge zonom i dijelom za manikutu The Beuaty Kitchen, čije crno-bijele pravokutne pločice bojom i uzorkom čine vizualnu poveznicu s vratima ostalih radnih prostorija - one za pedikuru i dvije namijenjene tretmanima lica i tijela.


S druge strane, Chesterfield sofa u lounge zoni koloristički je akcent koji ističe autonomiju tog dijela ulazne prostorije naglašavajući njegovu udobnu atmosferu. Njoj doprinosi i ugradbeni ormar iza sofe koji ne služi samo za "skrivanje" malog caffe bara i odlaganje stvari, već mami posjetitelja da zaviri unutra kako bi pogledalo stilski složene predmete koje iza pomičnih stranica nazire, ali ne vidi u potpunosti.

Zahvaljujući naslonjačima i stolićima sa svijećama, dio za pedikuru stilski i ugođajno ponavlja opuštenu eleganciju lounge zone, baš kao i dvije prostorije za njegu lica i tijela. Vrlo zanimljivo i neočekivano rješenje su zavjese na tri radna boxa koja se, dok u njima traje tretman, privremeno vizualno odvajaju od ostatka prostora.



Na spoj prirodnih materijala i dizajnerskih rješenja nadovezuju se visokokvalitetni kozmetički preparati brendova CND Shellac i Dermalogice, tvrtke poznate po revolucionarnoj tehnici Face Mapping, individualnom pristupu analizi i njezi kože, te edukaciji kozmetičara licenciranih za uporabu njihovih proizvoda koju su prošle i djelatnice IM estetice.

Da se ondje svakom klijentu pristupa osobno, ukazuje i to da svi stalni gosti dobivaju vlastiti pribor za pedikuru koji se čuva u kutijicama s njihovim imenima, što je još jedna posebnost usluge salona.

Foto: Duško Vlaović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:45