Što mislite, koliko stoji?

KUĆICA KODA Do doma za samo 7 sati!

Ova betonska mikro kuća pomični je dom koji možete u cijelosti složiti za svega sedam sati.

Estonska tvrtka Kodasema razvija unaprijed izgrađenu betonsku mikro kuću koju se može u potpunosti sastaviti i postaviti na odabranu lokaciju unutar sedam sati, te potom bez puno muke preseliti po potrebi.

Kućica Koda izgrađena je od betona i dolazi u unaprijed izrađenim dijelovima koje po zaprimanju kupac potom mora posložiti. Za sastavljanje i rastavljanje ove neobične kuće potrebni su vam kamion i dizalica. Ovaj pomični dom čini 9 kvadratnih metara betona koji zajedno stvaraju prostor od 30,3 metara kvadratnih. Samu kućicu ne treba postavljati na nikakve temelje već ju se može smjestiti na bilo koji ravni teren. Iako se ne čini kao da je lako pomična zbog količine betona uključenog u njezinu izgradnju, tvrtka Kodasema navodi da bi se Kodu trebalo bez prevelikih poteškoća moći pomicati u prostoru. U prizemlju kuće nalaze se velika dnevna soba povezana s kuhinjom i kupaona, dok stepenice vode na kat u malu spavaću sobu i praonicu.

Kodasema ističe održivost i učinkovitost ovog stambenog rješenja sa solarnim pločama na krovu pomoću kojih se umanjuje potreba za spajanje na postojeću električnu mrežu. Kućicu je svejedno potrebno spojiti na vodu, struju i kanalizaciju kako bi u potpunosti profunkcionirala kao stambeni prostor. S kvalitetnom izolacijom koju predstavljaju ostakljena stijena i betonski zidovi smanjuju se troškovi za grijanje odnosno hlađenje prostora.

Očekuje se da će betonska mini kuća Koda krenuti u prodaju iduće godine po cijeni od okvirno 100 000 eura i to bez troškova prijevoza.

Izvor: Kodasema

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:14