Novo cool mjesto za izlazak

Kultni Cica bar u Tkalči ponovno otvoren!

Magazin Time Out proglasio ga je jednim od najboljih kafića na svijetu 2012. godine i opisao kao najbolje mjesto u Zagrebu gdje se može probati lokalno alkoholno piće - rakija. Pogađate, riječ je o popularnoj rakijarnici Cica bar.

- To je najbolje od svih alternativnih mjesta koje ćete pronaći u Tkalčićevoj ulici. Interijer se mijenja svake godine i izgleda više kao umjetnička instalacija nego kao kafić - stajalo je u Time Outu.

I to s razlogom. Cica je godinama bio popularno okupljalište mnogobrojnih Zagrepčana i turista, a kultni je status ovaj kafić stekao zbog zanimljivog uređenja, često neke lude instalacije, mlade i urbane posluge, opuštene atmosfere te odlične glazbe.

Gotovo deset godina bar je bio u vrhu najpopularnijih mjesta za izlazak u Zagrebu, sve dok vlasnik Mislav Knez nije odlučio krenuti u drugom smjeru i bar transformirati u atelijer.

- Kad sam otvarao rakijarnicu Cica, ideja mi je bila napraviti art kafić gdje bih izlagao svoj nakit, a gosti bi usput popili kavu ili rakiju. Sve je bilo povezano - muzika, nakit, ambijent… Međutim, s vremenom sam se sve više bavio ugostiteljstvom, a sve manje umjetničkim konceptom - objasnio je Mislav Vitez Cico novinarki Jutarnjeg lista, Korani Sutlić, prije nešto više od godinu dana, kada je na istom mjestu otvorio Atelijer Vitez.

I danas, nakon gotovo tri godine Mislav Vitez Cico ponovno je otvorio vrata Cica bara s partnerom Marijom Iveljom. Interijer lokala je preuređen, a za izgled je zaslužan sam vlasnik koji je u stalnom kreativnom procesu. Prostor je ispunjen novitetima koji će vam se sigurno svidjeti ako ste voljeli izlaziti u Cica bar.

Cica bar i dalje nudi brojne kvalitetne rakije, a želja je vlasnika da se bar vrati svom gradskom ritmu.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 14:08