upečatljiv dizajn

Ležerno uređen prostor od 60 m2

Ovaj se zanimljiv stan nalazi u Kijevu u Ukrajini, a dizajnirala ga je Oksana Dolgopiatova 2016. godine. Prepun upečatljivih dizajnerskih odabira, svakako je prostor koji odskače. Riječ je o stanu od 60 četvornih metara u kojem živi mladi bračni par bez djece, no u kojem je po potrebi moguće pojedine manje prostorije pretvoriti u dječje sobice. Najveća prostorija u stanu jednostavno je i ležerno uređen prostor dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje. S drvenim paketima i zidovima obojenima u sivu i bijelu boju prostorija je namještena osnovnim komadima tih istih boja uz dodatak drva. Boravak je namješten dugom sivom sjedaćom garniturom smještenom uz duži zid prostorije, sivim tepihom grube teksture te uskim i niskim ormarićem iznad kojeg je postavljen televizor. U uglu prostorije uz sam ulaz nalazi se kuhinja izvedena od donjih bijelih kuhinjskih elemenata i gornjih drvenih ormarića. Na kraju je smještena blagovaonica u obliku drvenog stola sa sivim stolcima.



Spavaća soba prostorija je koja skriva pravo iznenađenje u obliku neočekivanog odabira boja. Naime, zidovi su naizgled nedovršeni, s bijelom osnovom i donjom polovicom zida obojenom u žarku ružičastu boju s vidljivim tragovima kista za bojanje. Ovu intenzivnu boju uravnotežuju zagasito zelene zavjese, a odličan su primjer kako zelena i ružičasta čine odličnu kombinaciju.



DEKOR TREND Šarmantni nedovršeni zidovi

Sama soba jednostavno je namještena, s bračnim krevetom sa željeznim okvirom, zidnom rasvjetom, dva siva noćna ormarića i tabureom u uglu. Garderoba se nalazi u zasebnoj prostoriji, zbog čega je spavaća soba oslobođena ormara.


Kupaonica s tušem uređena je bez uporabe žarkih boja pa tako u njoj vlada kombinacija sive, bijele i crne boje. Pažnju privlači geometrijski uzorak zastora za tuš, kao i dva elegantna okrugla ogledala s držačima od debelog užeta. U prostoriji se ponavlja zagasita siva boja vidljiva u ostatku stana i to u obliku ormara s kliznim rebrastim vratima iza kojih se nalazi dovoljno prostora za odlaganje kupaonskih potrepština, ručnika i kozmetike?




Izvor: Home Adore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:33