carstvo pastelnih boja

Lijepi stan mladog para na dvije etaže

 

Prostran i svijetao, stan koji možete vidjeti na fotografijama dom je mladog para i njihovih razigranih mačaka. Dizajn stana koji se proteže na dvije etaže potpisuje tvrtka PartiDesign & CHT Architect, a sam prostor nudi i više nego dovoljno mjesta za uživanje.

U prizemlju se nalazi nekoliko funkcionalnih zona, od dnevnog boravaka s velikom sjedaćom garniturom sive boje, jednostavne blagovaonice i prostrane kuhinje pa do kutka za čitanje i ureda koji su postavljeni tik uz velike prozore koji propuštaju pregršt dnevnog svjetla.

Bijeli zidovi odbijaju tu svjetlost i čine cijeli prostor prozračnim, a uglačani betonski pod svijetlosive boje dodatno pojačava spomenuti efekt. Kako bi se dobilo na svjetlini prostora cijeli jedan zid u boravku prekriven je ugradbenim ormarom bijele boje čime se dobiva mnogo mjesta za odlaganje, a bez narušavanja izgleda cijelog prostora. Prostor toplijim čine detalji od svijetlog drva, ali i pastelne boje poput nježne zelene, plave i ružičaste koje ga čine veselijim.


Velika kuhinja koja se proteže u obliku slova L kombinacija je bijele boje i svijetlog drva, s drvenim kuhinjskim poluotokom koji služi kao prostor za odlaganje posuđa, dodatna radna površina i mjesto za doručkovanje. U kuhinju je uklopljena i blagovaonica s drvenim stolom i šarenim stolicama.






Čistih linija i nježnih boja, osim klasičnog namještaja koji očekujemo u klasičnom domu, u ovom se prostoru nalazi i nekoliko domišljatih dodataka namijenjenih isključivo dlakavim sustanarima vlasnika prostora.








Osim ružičaste meke sjedalice na suncu na kojoj vole boraviti, tu je još i odvojeni kutak ostakljenog stepeništa idealan za izležavanje i dodatne penjalice postavljene na zidove. Na katu se nalazi spavaća soba s kutkom za odmor koji je namješten udobnom foteljom i odgovarajućim stolcem. Cijeli prostor poziva na opuštanje!



Izvor: Home designing

Foto: Hey!Cheese

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:04