Interijer za pet!

Mali predivan stan od 30 kvadrata u potkrovlju

 

Biste li nam vjerovali kada bismo vam rekli da je ovaj nekad prašnjav i zaboravljen prostor u potkrovlju transformiran u prekrasna mali stan od 30 četvornih metara preko noći? Čak i manje, zapravo! Deset je sati bilo dovoljno da se gotovo magično, ovo potkrovlje u povijesnoj četvrt Mala Strana u Pragu transformira u lijepi stan i to s relativno malim budžetom.

No, krenimo redom. Riječ je o stanu u potkrovlju smještenom u povijesnom dijelu Praga, u podnožju dvorca i samo nekoliko minuta hoda od Karlovog mosta iza čijeg uređenja stoji dizajnerski tim iz Stag Pads studija sa sjedištem u Pragu i Londonu koji je svoj posao orijentirao za pružanje usluga uređenja interijera uglavnom muškim klijentima, kao u ovom primjeru.

- Glavni cilj projekta bio je stvoriti moderan interijer za dugoročni, ali i kratkoročni najam turistima. Klijent je imao ograničeni budžet od svega 750 eura pa smo morali biti iznimno kreativni. U prostoru se već nalazio dvosjed i Ikein krevet u spavaćem dijelu, a mi smo trebali oko postojećih elementa stvoriti kohezivnu estetiku koja će biti ugodna, prozračna i cool, prepričava Daniele Federico Melilli, osnivač studija Stag Pads i dizajner interijera te dodaje kako klijent nije imao nikakve specifične zahtjeve, jedino je želio da interijer bude u vedrim tonovima.

- Dok sam kupovao za svog drugog klijenta, uočio sam jastuk u zelenoj boji kadulje, kupio sam ga i izgradio cijelu dekor shemu oko te boje, prisjeća se dizajner. Postojeću kuhinju koja je bila u dosta lošem stanju odlučio je obojiti, i to daljnje ormare u zelenu boju kadulje, a za gornje je odabrao bijelu boju s malo sive. Zamijenjene su ručkice na ormarićima, a rezultat je kuhinja koja izgleda potpuno novo za samo nekoliko desetaka eura.

Osim zatečenih predmeta u prostoru, dizajnerski tim je nabavio stolicu za ljuljanje, par stolića za kavu te dekorativne jastuke, tekstil i druge ukrasne detalje koji su prostoru dali potrebnu toplinu.

Više o ostalim projektima studija Stag Pads potražite na www.stagpads.com.

Foto: Browneyedcouple

Izvor: decoholic.org

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:53