Jednostavno, a upečatljivo!

Malo stambeno čudo

 

Privatni ulaz, vrt i golemi prozori koji prekrivaju cijeli jedan zid samo su djelić privlačnosti ove kuće u Švedskoj. Izvana prekrivena drvenim letvicama koje dodaju rustikalni šarm inače modernoj arhitekturi, kuća s fotografija skriva unutrašnjost od 33 četvorna metra odmjerenog uređenja i svijetlih boja.


Prostor ove kuće proteže se na dva kata, s prizemljem u kojem se nalaze dnevni boravak, kuhinja i kupaonica i drugim katom u obliku otvorene galerije na kojoj se nalazi udobna spavaća soba. U interijeru prevladavaju neutralne boje u rasponu od bijele pa sve do tamnije sive, uz iznimku u obliku pokojeg zelenkastog detalja.

U dnu prizemlja nalazi se kuhinja sa sivim gornjim i donjim kuhinjskim elementima uparenima s bijelom radnom pločom koja se odlično uklapa s bjelinom zidova. Prostor kuhinjskog zida rastvoren je uskim položenim prozorom kojim se omogućuje pogled na ulicu s druge strane kuće.


Na kraju je smještena kupaonica sa zastakljenim tušem, osnovnim kupaonskim namještajem bijele boje i tamnije sivim pločicama na zidovima.

Između kuhinje i dnevne sobe nalazi se i veliki bijeli ormar za odlaganje odjeće i sitnica. Sama dnevna je uska i iskorištava slobodan prostor ispod otvorenog stepeništa za ormarić s televizorom dok je svjetlosiva sofa s foteljom isto boje smještena uz sam zid.


Kraj dnevne sobe nalazi se veliki stakleni zid koji se može rastvoriti i koji vodi na malu terasu ispred kuće, a čini cijeli prostor osunčanim i svijetlim.





Na galeriji je spavaća soba koju obilježava raskošna posteljina i ormarići izrađeni po mjeri kojima se maksimalno iskoristio dostupan prostor ove zone s kosim stropom. Krevet je smješten tik uz rub same galerije koja je od ostatka prostora odvojena niskom staklenom ogradom. Iznad samog kreveta nalazi se niski i uski prozor koji služi i kao mala polica. Zanimljivo rješenje za noćni ormarić dva su jastučića smještena jedan na drugi koja drže pladanj s vazom i svjetiljkom. Jednostavno, a upečatljivo!






Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:58