Apsolutna uživancija

Maštamo o bijegu od hladnoće u ove luksuzne kućice na vodi!

Sve nam je hladnije i pogled kroz prozor otkriva siv i tmuran prizor tako da smo već počeli maštati o idućem ljetovanju i blagodatima mora, zrakama sunca i šarenom piću na plaži. Iako smatramo da je Jadran najljepše more na svijetu, ipak smo radoznali i ne bi nam smetalo da svoj odmor provedemo na jednom od ovih egzotičnih odredišta. Pijesak pod nogama, povjetarac u kosi i beskrajno plavetnilo neizbježan su dio ponude ovih vila koje nisu smještene pokraj vode, nego na vodi! Pogledajte nekoliko predivnih vila koje su nam zagolicale maštu!

Otok Laucala, Fiji

Vila ima dva kata i dvije spavaće sobe, a za njeno uređenje pobrinula se dizajnerica interijera Lynne Hunt. Ideja je bila stvoriti prostor koji se uklapa u prirodu pa je tako privatni bazen u sklopu vile uklesan u stijene i ukrašen lampama od naplavina i detaljima iz prirode. Noć u ovoj vili stajala bi vas 8800 američkih dolara! Prava sitnica!



Per Aquum, Huvafen Fushi, Maldivi

Resort na Maldivima u kojem je vila sastoji se od 44 posjeda u kojima možete odsjesti. Najimpresivniji je takozvani Ocean pavilion koji se prostire na čak 325 četvornih metara, ima dvije spavaće sobe i infinity bazen koji počinje u dnevnoj sobi i završava na terasi koja gleda na Indijski ocean. Cijena smještaja kreće se oko 2108 američkih dolara po noćenju.


Hotel Four Seasons, Bora Bora

Four Seasons sadrži čak 100 vila smještenih na vodi do kojih se dolazi uskim drvenim puteljcima. Svaka vila jamči pogled na more. Vile su natkrivene krovovima od pletenog lišća autohtonog drveta pandanus, a izradili su ih lokalni polinezijski obrtnici. Interijere potpisuje tvrtka Bamo iz San Francisca koja je u uređenje uključila zidove od vulkanskog kamena i drvene stupove. Interijer je nadahnut lokalnim tradicijama pa su tako, na primjer, dojmljive tradicionalne tetovaže preslikane na tkanine iskorištene u uređenju. Boravak u ovom raju stajao bi vas 1117 američkih dolara po noći.


Angsana Velavaru, Maldivi

Vile 34 InOcean, smještene na rubu grebena, i to 800 metara od obale, upravo su to što im ime govori, sagrađene usred oceana. Razlikuju se po veličini koja se kreće od 170 do 280 četvornih metara. Svaka od vila ima prostor za boravak koji se pretvara u terasu s infinity bazenom. Još jedno obilježje vila jest da svaka od njih ima prostor za privatne spa tretmane. Uživancija zajamčena, uz cijenu od 1555 američkih dolara za jednu noć!



Privatni otok Song Saa, Kambodža

Melita Hunter vlasnica je otoka Song Saa u Kambodži i pri gradnji vila koje su smještene na otoku poslužila se raznovrsnim održivim resursima. U gradnji je iskoristila daske sa starih ribarskih brodova, naplavine i sačuvanu drvenu građu iz tvornica i skladišta, a u uređenju su joj pomogli lokalni obrtnici izradom autentičnog namještaja. Savjesna gradnja ne isključuje dojam luksuza koji se stječe u vili. Uživanje u golemom krevetu, bazenu, na terasi i ispod vanjskih tuševa samo je dio doživljaja koji biste platili 840 dolara po večeri.



Otok Cocoa, Maldivi

Vile na dvije razine koje su smještene na otoku Cocoa dizajnirane su tako da podsjećaju na tradicionalne dhoni brodove koje koriste lokalni ribari. Građevine su napravljene od borova s Novog Zelanda, a njihovi interijeri podsjećaju na kolonijalne kuće-brodove iz indijske savezne države Kerala. Podovi od tikovine, jasne linije i jednostavna plavo-bijela paleta iskorišteni su u uređenju modernih struktura. Spavaće sobe na drugom katu imaju pogled na lagunu i omogućuju buđenje s pogledom za "samo" tisuću dolara po danu!


Cayo Espanto, Belize

Karipska vila koju su osmislili arhitekti iz tvrtke Darrell Schmitt Design Associates iz Los Angelesa omogućava gostima da promatraju podmorje ispod vile, uz pomoć staklenog poda. Prozori se mogu uvući kako bi se od vile stvorio otvoreni paviljon i omogućilo kolanje povjetarca. Noćenje u ovom dizajnerskom prostoru stajalo bi vas 1495 dolara!



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:18