Bijeg u toplije krajeve

Mediteranska kamena ljepotica

 

Ova mediteranska ljepotica u kojoj bismo se rado sakrili od hladnoće nalazi se na Mallorci i u vlasništvu je dizajnera Alexandra de Betaka. Locirana u regiji Tramuntana i to u malom selu na obali najvećeg španjolskog balearskog otoka, savršeno je mjesto za odmor od grada. Fasada cijelog zdanja prekrivena je lokalnim kamenom i izgleda odlično.


U dnevnoj sobi pod je stvoren pomoću tisuća oblutaka koji stvaraju suptilan, ali upečatljiv vizualan efekt. Prirodni kamen korišten je i za popločenje hodnika koji vode kroz kuću. Cijela unutrašnjost svojim organskim oblikom podsjeća na pećine, no za razliku od tih prirodnih prostora, ovaj je prepun svjetlosti.



Prirodnost u prostor unosi i drvo koje se javlja u obliku izloženih greda, ali i namještaja. Nepravilni zidovi i rubovi te brojne grube teksture čine prostor šarmantnim i atraktivnim. U kuhinji se nalazi veliki otok s drvenim stolom za koji stane čak 14 osoba pa je idealan za velika druženja! Ovaj je dom u potpunoj ravnoteži s okolinom i pravi je užitak za istraživanje.





Izvor: T Magazine

Foto: Jason Schmidt / T Magazine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:05