pastelne boje

Mladenački stan od 80m2

Uređenje mladenačkog stana od 80 četvornih metara koji možete vidjeti na fotografijama djelo je arhitektonskog studija CI-AA iz Rio de Janeira koji je pri osmišljavanju interijera u obzir morao uzeti specifičan oblik prostora kako bi od njega stvorio izvrsno uređenu funkcionalnu cjelinu. Stan se nalazi u mjestu Niterói u Brazilu i dom je para koji je želio jasnu vizualnu raspodjelu koja ne narušava prozračnost dostupnog prostora, kao i primjenu višenamjenskih komada namještaja koji će im omogućiti da prilagode prostor svojim potrebama.

Stan obilježava podjela prostora po dužini, i to tako da se glavne zone stana nalaze u uskoj, ali dugačkoj prostoriji - čak 11,8 metara. Arhitekti iz studija odlučili su u njoj stvoriti niz zona koje su definirane pomoću boja, i to pastelnih nijansi. Bijela boja koja čini osnovu uređenja nadograđena je svijetlom nijansom plave, sivom bojom te zagasitom ružičastom. Prijašnje, strogo odvojene prostorije u ovom je dijelu stana zamijenio protočan prostor koji se pomoću pomičnog namještaja i panela u spomenutim bojama integrira u cjelinu ili razdvaja u zasebna područja za druženje.

Privatni i javni dio stana povezani su pomoću balkona, a iz unutrašnjosti dugačke prostorije u ostatak se stana može proći putem jednostavnih vrata u njenom središtu.

Dnevni boravak namješten je bijelim kaučem i bijelom policom za knjige na kojoj se nalazi i televizor. Prostor boravka pretvara se u blagovaonicu koju obilježava pastelnoplava boja zida uz koji je smještena dugačka klupa za sjedenje, kao i dugačak stol za objedovanje.



Površina zida između blagovaonice i malog bara koji predstavlja iduću zonu u prostoriji zatvorena je svijetlim drvenim panelima s vratima koja vode u drugi dio stana u kojem se nalaze spavaća soba i dodatni prostor za boravak.

Glavna se prostorija nastavlja prema baru čiji je osnovni dio ružičasta polica koja se može odvojiti i premještati po stanu kada dođe vrijeme za druženje s prijateljima.

Zadnja zona u prostoriji kuhinja je opremljena sivim kuhinjskim ormarićima i svijetlim pločicama.

Iz kuhinje se ulazi u mali toalet uređen elementima od svijetlog drveta i sivkasto-bijelim pločicama. Kakva zanimljiva raspodjela prostora!



Izvor: InteriorZine

Foto: Thiago Almeida

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:08