SPOJ DVIJE LJUBAVI

Najdraži kutak dizajnerice interijera Kristine Duran

Dizajnerica interijera Kristina Duran zbog posla često putuje po svijetu. baš zato najviše voli doći u svoj stan u centru Zagreba koji je uredila, kako kaže, po svojoj mjeri. Pokazala nam je koji joj je kutak u tom stanu najbliži srcu

Iako živi na relaciji Zürich - Zagreb, a zbog prirode posla često putuje po svijetu, dizajnerica interijera i stilistica Kristina Duran najviše voli doći u Hrvatsku i provoditi vrijeme u toplini svog zagrebačkog stana u Frankopanskoj ulici.

- Neko vrijeme živjela sam u Jordanu, okružena drukčijim, arapskim stilom, i u tom trenutku najviše mi je nedostajala bjelina i prozračnost mog doma. Iako sam veliki obožavatelj arapskog beduinskog stila, veselila sam se povratku u svoj bijeli dom.

Sada ću pokušati spojiti te dvije ljubavi i stvoriti novi stil. Vidjet ćemo kako će to na kraju izgledati - kaže Kristina koja nas je pozvala na kavu u svoj stan u središtu Zagreba kako bi nam pokazala u kojem njegovu dijelu najviše voli boraviti.

- Moj omiljeni kutak u stanu je dio u dnevnom boravku koji je rezerviran samo za mene. Zovem ga lady kutak jer mi služi za opuštanje, čitanje, gledanje filmova ili guštanje uz čašu vina. Nalazi se uz prozor i okružen je knjigama i dragim stvarima, kao što su fotografije i biljke.

Moja djeca, kći Tara i sin Nikolas, stalno pokušavaju osvojiti taj dio, ali zapravo svi ukućani na kraju dana ipak priznaju da je to moje mjesto, iako sam sigurna da ga koriste kad mene nema - sa smiješkom govori Kristina koja obožava retro skandinavsku fotelju iz Ikee, koja je dominantan komad namještaja u ovom kutku, a jednako voli i čupavi jastuk koji je dobila na dar.

- Ugodne nijanse sive boje smiruju me, a uvijek se nađe i neka dekica kad dođu hladniji dani - ističe i otkriva da navečer kad je mir u stanu, rado upali svijeće i stvori pravu romantičnu oazu u kojoj se osjeća bajkovito.

- Barsku stolicu koristim kao pomoćni stolić, a kad čitam, stavim podnu svjetiljku koja je inače pokraj sofe. Naravno, tu su moje omiljene knjige o putovanjima i stanovanju, kao i časopisi o modi i dizajnu interijera o kojima sam pravi ovisnik - kaže.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:42