Sassi di Matera

Nezaboravan odmor u stijenama

Hotel La Dimora di Metello koji se nalazi u središtu gradića Matera u južnoj Italiji posve je neobično mjesto za odmor. Smješten u dijelu grada koji se naziva Sassi di Matera hotel se nalazu na području koje je od 1993. godine pod zaštitom UNESCO-a. Razlog zašto je ovo područje posebno leži u stijenama i pećinama okolnih brda, a riječ je o brojnim građevinama koje su urezane u stijene i sagrađene unutar prirodnih pećinskih prostora, a koje predstavljaju izvanredan primjer tradicionalne ljudske nastambe, kao i harmoničnog života u skladu s prirodnim okruženjem.








Sobe hotela La Dimora di Metello odličan su primjer obnovljenih prostora nastalih unutar stijena, a koji i dalje svjedoče o jedinstvenoj povijesti ovog čarobnog mjesta. Prostorije obilježava kombinacija modernih glatkih donjih dijelova zidova i poda te grubih rustikalnih kamenih površina koje odišu tradicijom, a koje zajedno stvaraju predivnu cjelinu. Ako ste oduvijek željeli iskusiti kako izgleda život u pećini, ovaj će smještaj zadovoljiti tu potrebu, i to uz odmjereni dašak luksuza! Hotel obuhvaća četiri sobe, a svaka ima izlaz na terasu hotela s predivnim pogledom na grad.












Uređene su kombinacijom bijele boje, drvenog namještaja i neutralnih nijansi tkanina koja se savršeno uklapa u dojmljivu strukturu svake sobe, dok pažnju u prostoru privlači upravo jedinstvena tekstura zidova svake prostorije, kao i skriveni kutci iskorišteni za smještanje kade, radnog stola ili male garderobe. Više informacija o ovom divnom smještaju saznajte na službenoj stranici hotela!








Izvor: Decoholic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:13