cool mjesto

Novootvoreni Pero Colorbar u Zadru

 

Napravi nešto u mom stilu, doslovno tim riječima stilist, kolorist i frizer Petar Grdović iznio je arhitektici i dizajnerici Klaudiji Zubčić svoje ideje oko uređenja njegova frizerskog salona Pero Colorbar, koji je sredinom srpnja otvoren u Zadru.


- Peru znam već dugo godina. Odličan je kolorist koji je svoju tehniku bojanja usavršio radeći niz godina u Londonu. Kad se vratio u Hrvatsku, želio je svoju kreativnost izraziti u vlastitom salonu - prepričava nam Klaudija Zubčić kako je došlo do suradnje, i dodaje da je u potpunosti imala slobodne ruke oko uređenja prostora u poslovnom centru površine oko 30 kvadrata.



ŠANK - Složili smo se napraviti jedinstven koncept frizerskog salona s ambijentom kafića, dok je sam stil uređenja zamišljen kao glamurozan i raskošan, s duhom pariškog boudoira - kaže i dodaje kako je htjela da se sve “vrti” oko središnje zone, koja je osmišljena kao šank u kafiću, gdje klijentice u ugodnoj atmosferi, dok ih se frizira i uljepšava, mogu popiti kavu. Kao zgodan detalj tu su i ormarići s ključićem i privjeskom koji klijentice mogu objesiti oko ruke i slobodno se kretati po salonu ne razmišljajući gdje su ostavile torbice.



- Dizajn fronti šanka izrađen je od medijapana i ogledala složenih u geometrijskim motivima, dok je na zidu prekrasna crna tapeta koja je u kombinaciji s tapeciranom klupom s barskim stolićima, zavjesama i raskošnom visilicom stvorila jedan poseban kutak za sjedenje - pojašnjava.

Cijelim prostorom prevladavaju tri bazne boje: crna, bijela i topla nijansa sive, a kombinirane su s puderastom bojom na zidovima, patlidžan bojom zavjesa i zelenkasto-zlatnim plišem koji je odabran za visoko sjedenje.

- Dio namještaja rađen je po mjeri iz jednostavnog razloga što smo sve morali prilagoditi prostoru, a manji je dio s dizajnerskim potpisom. Profesionalni tim tvrtke Bi Lumen je odradio glavni dio što se tiče rasvjetnih tijela, koja su također dizajnerska, ali prije svega tehnološki vrhunska kako bi ih Pero mogao koristiti i za snimanje kad održava seminare u salonu - kaže Klaudija Zubčić i ističe kako je glavni adut prostora zasigurno podna obloga od velikih crno-bijelih keramičkih pločica u “chevron” dizajnu.

- Bilo je dosta otpadnog materijala jer smo svaku pločicu rezali pod kutem tako da smo više materijala bacili nego iskoristili - kaže u smijehu i ističe kako su keramičari bili jako strpljivi i profesionalni.

Foto: Luka Gerlanc / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:58