Reinterpretacija prirode u domu

Oaza mira u toplim zemljanim tonovima

Staloženi zemljani tonovi savršen su odabir za životni prostor osoba kojima dom predstavlja oazu mira stvorenu da u potpunosti opušta osjetila. Dizajnerica Alesya Kasianenko osmislila je upravo takav interijer koji možete vidjeti na fotografijama u nastavku u kojem vlada kombinacija velikih drvenih površina i zelenkastih detalja nastala izdvajanjem elemenata iz prirode i njihovim reinterpretiranjem u moderan dom. Ograničeni broj kvadrata na raspolaganju pretvoren je u višenamjenski prostor koji se može prilagođavati potrebama vlasnika. Sjajni drveni podovi stvaraju dojam uređenog i usklađenog prostora, dok tamne drvene površine na pojedinačnim zidovima ublažavaju strogu bjelinu zidova. Brojne biljke raspoređene po prostoru čine ga svježim i još zelenijim.

Dnevna soba uređena je sivim komadima namještaja koji je dobro uklapaju u cjelinu i svojom bojom povezuju boravak sa spavaćom sobom u kojoj je iskorišten sivi tepih s uzorkom. Posebno moderan detalj simetričnog crnog lustera svojim izgledom odskače od ostatka interijera i privlači pozornost, dajući prostoru modernu dimenziju.



Kuhinja je troslojna, s donjim kuhinjskim ormarićima od svijetlog drva, kuhinjskom pozadinom od tamnosivih pločica različitih nijansi i gornjim elementima od tamnog drva. Boju u ovu zonu unosi hladnjak maslinastozelene boje koja se u interijeru ponavlja na više mjesta. Uz bočni zid nalazi se veliki šank za kojim može sjediti nekoliko ljudi i čija ploha počinje u kuhinji kuhinje, a proteže se uz prozor i iznad radijatora. Tri drvena barska stolca mekih su linija, a njihov organski oblik elegantan je i topao.



Prostor spavaće sobe od ostatka prostora može se odvojiti pomoću bijele zavjese koja seže od poda do stropa i koja vlasnicima pruža malo privatnosti. Bračni krevet usmjeren je prema prozoru, a kraj njega se s jedne nalazi drveni noćni ormarić. Cijeli zid u dnu prostorije zauzima veliki ugradbeni ormar s vratima izvedenima od sjajnih, maslinastozelenih ploha. Iznad zaglavlja kreveta nalazi se staklena stijena u crnom okviru kroz koju se može vidjeti u kupaonicu u stanu. Prozor je tako postavljen kako bi u kupaonicu moglo doprijeti i malo dnevnog svijetla, budući da je locirana u samom središtu stana, sa zonama koje su razmještene oko nje.



Kupaonica je duguljasta i uređena u kombinaciji sive, bijele i boje drva. Na jednom kraju prostorije nalazi se mala kada, a na drugom toalet te perilica i sušilica smještene u drvene okvire. Zanimljivo rješenje u prostoru je i samostojeći umivaonik bijele boje postavljen uza zid od ogledala koji reflektira prirodnu svjetlost. Rustikalni detalj obrađenog panja iskorišten je kao mali stolić u prostoru.



Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:22