ZELENI STAN

Odličan interijer za moderan par

 

Jednostavnog uređenja s nekoliko posebno upečatljivih elemenata, ovaj je stan koji se nalazi u ukrajinskom gradu Lavovu kao stvoren za moderan par bez djece. Od ulaza se prostor postepeno širi na dvije strane, s funkcionalnom podjelom prostorija na lijevu i desnu stranu. Dok se na lijevoj strani nalaze skladište za bicikle, veliki walk-in ormar i spavaća soba s radnim stolom za dvoje, desnu stranu zauzimaju kupaonica, dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja. U dnu stana nalazi se balkon za uživanje u suncu i svježem zraku.



Uređenje stana potpisuje dizajner Roman Shpelyk koji je pomogao ovom mladom paru stvoriti prostrani dom bez velikih troškova. To je postignuto eliminiranjem suvišnih pregrada u prostoru kako bi se zadržala dobra protočnost prostora. Pri renovaciji stana većinu površina ostavili su u prirodnom stanju, poput betonskih stupova čija je tekstura ostala netaknuta, a sve dodatke stvorili su koristeći povoljne materijale. Tako je, primjerice, kuhinja izrađena od zeleno obojene šperploče, a svojom bojom unosi element iznenađenja u prostor.



Vizualna dinamika se u prostor uvodi upravo pomoću različitih tekstura korištenih materijala. Budući da spavaći kutak na lijevoj strani stana nije odvojen pravim zidom od ostatka prostora, dizajner je umjesto zaglavlja kreveta postavio veliku otvorenu policu na koju je smjestio pregršt raskošnih zelenih biljaka i time vizualno sakrio intimni prostor.



Taj zid sastavljen od biljaka i zelena kuhinja daju karakter ovom stanu i dozu boje njegovom uređenju. Dnevni boravak i blagovaonica koji se nalaze uz kuhinju nenametljive su zone uređene crnim namještajem.




Izvor: Dezeen

Foto: Yuriy Salabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:16