Elegantna i grandiozna

Ovo je najljepša trgovina čokolade na svijetu

 

Zapanjujuća interijer kojeg se niti Willy Wonka ne bi posramio djelo je dvoje kreativaca, dizajnerice interijera Kelly Wearstler i poznatog trgovaca čokoladom Jonathana Graha. Talijanski mramor i tirkizna boja upotpunjena bakrenom patinom stvorili su savršenu kulisu za predstavljanje čokoladnih slastica u ovoj novootvorenoj trgovini Compartes smještenoj na atraktivnoj lokaciji u Los Angelesu. Sam izgled interijera privlači jednaku pozornost kao i proizvodi u njemu izloženi. Ovaj je dvojac pažljivo planirao svaki centimetar trgovine kako bi stvorili elegantan i grandiozan ambijent, više nalik muzeju čokolade nego uobičajenoj komercijalnoj trgovini.

Svoju je popularnost ovaj poznati proizvođač čokolade stekao već davne 1950. godine kada je krenuo s proizvodnjom i prodajom, a u to su vrijeme, samo da napomenemo, Elvis Presley, Frank Sinatra i Marilyn Monroe bili samo neki od poznatih kupaca. No, i danas kao i prije više od 60. godina Compartes radi s istom mantrom u mislima - "čokolada je umjetnost". Njihova nova vodeća lokacija odiše istu pozornost na detalje kao i njihovi proizvodi. No, dok je opći izgled posebno upečatljiv, najznačajniji dijelovi dizajna nalaze se u pojedinostima poput ponavljanja broja tri, na primjer, tri seta stropnih svjetiljki, tri izloga s čokoladom i tri mramorne zidne pregrade, a predstavljaju prepoznatljiv motiv tvrtke - trokut.

Trgovina se prostire na svega 46 četvornih metara, ali u njoj svaka čokolada ima svoje mjesto koje joj savršeno odgovara. U želji da stvori nešto što će ljudi pamtiti - od ambalaže i okusa do oblika čokolade i sada, ove nevjerojatno prekrasne čokoladne trgovine, Graham je svoju težnju stvaranja jedinstvenog doživljaja, utkao u ovu trgovinu koja je jednako jedinstvena kao i čokolade koje proizvodi. I doista, ako nas pitate, ovo je najljepša trgovina čokolade na svijetu.

Bogatu ponudu trgovine pogledajte na - compartes.com.

Foto: Jakob Layman

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:52