Jarun

Penthouse s bazenom na terasi i genijalnim pogledom na Zagreb

Nakon dugog traganja tročlana obitelj pronašla je savršen dom od 97 četvornih metara na zagrebačkom Jarunu. Najveći aduti stana? Čak dva vanjska prostora, jedan od 103 kvadrata i drugi od 70 kvadrata. San snova!

Kada su se prije mnogo godina doselili u Zagreb, jedna od želja bila je da žive u prostoru koji ima intimu kuće, ali da nije kuća. Željeli su svoj novi životni prostor nakon 17 godina podstanarstva i života po tuđim stanovima pokraj jezera, po mogućnosti s pogledom na jezero i u kvartu koji nudi mnogo mogućnosti za sportske aktivnosti, s dobrom gradskom infrastrukturom i poslom nadohvat ruke. Ustrajni u svojoj želji, tražili su i čekali gotovo četiri godine sve dok se nije pojavio urbani manji objekt od samo nekoliko stanova na samom ulazu na jarunsko jezero koji je bio upravo to što su dugo godina tražili, željeli i konačno strpljivo dočekali.




Ovo je priča o tročlanoj obitelji koja je svoju sreću pronašla u novosagrađenom troetažnom penthouseu na samom malom jarunskom jezeru u Zagrebu. Riječ je o stambenom prostoru veličine 97 četvornih metara s jednom natkrivenom terasom od 70 četvornih metara i drugom krovnom terasom od 103 kvadrata, sveukupne površine 270 četvornih metara s orijentacijom stana na sve četiri strane svijeta. Na prvoj etaži su spavaće sobe, gospodarstvo i kupaonica, na drugoj etaži nalazi se dnevni boravak, kuhinja i terasa, a na trećoj krovna terasa s koje puca fantastičan otvoren pogled na katedralu, Cibonu, Medvednicu, Samoborsko gorje, Teslin toranj, Twins Towers, Arenu, Jarunsko jezero i zapadni dio grada Zagreba...




- Imali smo sreću što smo nekako u to vrijeme stupili u kontakt s arhitekticom i dizajnericom interijera Marinom Nardin iz Luma Art studija, prema čijim nacrtima je izrađen i opremljen penthouse, te s mladim dizajnerom hortikulture Risek Markom iz tvrtke Zelenko koji se pobrinuo za zelenilo i navodnjavanje biljaka na terasama - ističu investitori te dodaju kako je odličan posao, prema nacrtima arhitekta, odradila i građevinska tvrtka Celing koja potpisuje gradnju cijelog objekta u skladu s najvišim građevinskim standardima.
- S obzirom na to da suprug i ja radimo vrlo stresan posao vezan uz mnogo ljudi, intimu vlastitog doma željeli smo kreirati tako da nema suvišnih detalja i boja, da ga ne pretrpamo namještajem, da se u prostoru osjećamo mladalački i da u stanu imamo intimnu oazu za opuštanje uz vodu, roštilj, zelenilo i sunce. I zato smo se odlučili za minimalistički stil uređenja u kojem prevladavaju bijela, crna i siva boja s elementima bijelog hrasta i žutih detalja te dizajnerskim komadima namještaja - veselo nam prepričava vlasnica te dodaje kako je samo uređenje od ideje do useljenja trajalo godinu i pol.







Veći komadi namještaja domaće su proizvodnje i izrađeni su po mjerama od bijelog lakiranog medijapana, poput kuhinje s ugrađenim Gorenje aparatima iz serije Ora Ito. Osim toga, stan je opremljen i dizajnerskim komadima poput velikog Calligaris Omnia stola u blagovaonici, lustera Artemide Pirce Sospensione te mnogo indirektne rasvjete smještene u knauf izvedbi te postavljene u cijelom interijeru, dok je dio namještaja kupljen kao replika originala, s obzirom na to da su raspolagali limitiranim budžetom, a riječ je o stolcima u blagovaonici koji su replika popularnih Eames stolaca.






- Zidove smo obložili trenutačno vrlo popularnim 3D tapetama obojenim u bijelo sa sivim kaljenim staklom, a za podove smo odabrali dvoslojni mat parket od izbijeljenog hrasta. Veliku smo pozornost pri opremanju doma posvetili sustavu kvalitetnog grijanja i hlađenja. Dvije kupaonice opremljene su podnim grijanjem, dok se jedna etaža grije plinskim Palazzetti kaminom na daljinsko upravljanje. Radijatori su dizajnerske marke Cordivari, a LG klima-uređaji iz najnovije linije Artcool Stylist - prepričava nam vlasnica te dodaje kako je kroz cijeli stan provedeno centralno usisavanje cijevima ugrađenim u zid s jednim sabirnim mjestom, dok je podizanje roleta na električni pogon.









No, najveća posebnost ovog iznimnog penthousea dvije su vrhunski opremljene terase. Na donju natkrivenu terasu smješten je hidromasažni grijani bazen za šest osoba marke Jacuzzi serije J575, dok se na krovnoj terasi nalazi prostor za odmor, sunčanje, tuširanje, roštilj i uživanje s obitelji i prijateljima.

- Izuzetno smo sretni što nakon duge potrage pronašli prostor kakav smo željeli te ga uz stručnu pomoć uredili po svojem guštu. Osim toga, sada svakodnevno poslije posla uživamo na krovnim zelenim oazama koje inače služe za antene i dimnjake - veselo zaključuje vlasnica.

Foto: Sandra Šimunović / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 12:31