KUĆICA OD KONTEJNERA

Port-a-Bach

Usred prirode kućica od 13 četvornih metara!

Arhitekti iz studija AtelierWorkshop dizajnirali su malu kućicu od samo 13 četvornih metara od osnove koju čini metalni kontejner za slanje robe, stakla i drvenog materijala šperploče.

Simpatična kućica na slikama nazvana je Port-a-Bach i idealno je mjesto za odmor u prirodi. Iako sama po sebi nema mnogo prostora, njezina struktura zapravo uključuje i terasu koja se može spustiti pa se prostor time širi. U unutrašnjosti su čak četiri kreveta koja se mogu otvoriti pa ova kućica može primiti četveročlanu obitelj.



Unutrašnjost sadrži mnogo prostora za skladištenje, kuhinju od nehrđajućeg čelika, kupaonicu s otvorenim tušem te kompostni zahod. Otvaranjem i rastvaranjem pojedinih elemenata prostoru se može mijenjati namjena pa se tako kuhinja pretvara u spavaću sobu ili u dnevni boravak. Građevina počiva na šest betonskih stupova koji stvaraju stabilne temelje za kućicu.


Ako uvjeti na terenu više ne budu odgovarajući, strukturu je lako preseliti, i to uz pomoć kamiona ili čak helikoptera. Kišnica kao izvor vode i solarni paneli kao izvor struje moguće su nadogradnje projektnog rješenja tvrtke koja kućicu zapravo ne proizvodi. Riječ je o prototipu za buduće projekte sličnog karaktera.

Izvor: Lunchbox Architect

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:18