KAD JE MANJE VIŠE

Predivna kamena kuća uređena u toskanskom rustikalnom stilu

Vodimo vas u srce Umbrije, u jedno od najljepših antičkih naselja, Spello. Ovaj dragocjeni biser krasi savršeno očuvana arhitektura, pa ne čudi da je bitan član prestižne grupe malih pitoresknih sela iza koje stoji udruga Borghi PIU belli d'Italia (udruga najljepših sela Italije). Već pri samom ulasku u selo karakteristične uske i cvijećem ispunjene uličice te slikovite kućice s kulama zorno svjedoče o njegovoj drevnoj prošlosti i upravo je u njemu smještena Casa del Mastro.

Kuća je udaljena samo nekoliko koraka od glavnog trga bogatog poznatim vinskim trgovinama, odličnim restoranima i različitim simpatičnim mjestima u kojima se prodaju autentični proizvodi iz Umbrije. Ova je lijepa kuća sagrađena po uzoru na drevna kamena zdanja toga kraja i nalazi se u neposrednoj blizini starih gradskih zidina.



Struktura je u potpunosti redizajnirana i obnovljena u svježem suvremenom stilu s atmosferom za potpuno opuštanje, koja se može osjetiti osobito u bujnom vrtu koji je prožet mirisima aromatičnih biljaka kao što su ružmarin, kadulja, timijan i drugim biljkama karakterističnim za mediteransko područje. Osim toga, vrt s kojeg puca prekrasan pogled na umbrijska brda ima i bazen dimenzija tri puta šest metara, idealan za osvježenje u vrućim ljetnim danima. Interijer kuće je uređen u šarmantnom toskanskom stilu, koji je živ i topao, i u potpunom je skladu s okolinom.





Ako volite jednostavno i nenametljivo uređenje interijera, onda ste na pravome mjestu. Prvi dobar detalj koji privlači pozornost u interijeru su grubi, "nedovršeni" zidovi. Oni na neki način ostavljaju dojam nekih starih zaboravljenih vremena, kao i lukovi u sobama s izloženim ciglama obojenim u bijelo. Što se tiče namještaja, vlasnici su jednostavne predmete doradili kako bi dobili savršeni toskanski stil, poput starih drvenih vrata, originalno restauriranih ormara, keramičkih vaza i šarenog stakla. Sve su to u konačnici kombinirali s modernim detaljima kako bi prostor učinili elegantnim i zanimljivim mjestom. Tako su stara drvena vrata fiksirali u nišu i dobili šik ormar za odlaganje stvari s otvorenim prostorom na vrhu, lijepim mjestom za isticanje predmeta. Dok su u kupaonici kombinirali staro i moderno na spektakularan način. Kuća je prepuna simpatičnih i šarmantnih ideja i rješenja koja nisu skupa. Pogledajte!










Izvor: villeinitalia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:14