Residence Rovinj&

Rovinj je dobio novi obiteljski hotel

Turistička ponuda istarskog Rovinja bogatija je za još jedan hotel. Novootvoreni Residence Rovinj& urbani je hotel minimalističkog dizajna, a smješten je u ulici Stjepana Radića koja se nalazi izvan gradske vreve, no u blizini je stare gradske jezgre i poznatih rovinjskih plaža.

- Residence je sagrađen prema najvišim standardima energetske učinkovitosti i održivosti sa 18 vrhunsko opremljenih soba modernog i urbanog izgleda. Sve sobe opremljene su sustavom pametne sobe s magnetskom karticom za ulaz u residence, sobe i parking. Sve sobe su za nepušače, ali je pušenje dopušteno na balkonu, a WI-FI je uključen u cijenu smještaja - kažu nam iz urbanog hotela iza kojeg stoji obitelj Ljutić, koja je uređenje hotela prepustila Željku Mohoroviću iz studija Metrocubo.



- Za nas je ovaj projekt bio velik izazov budući da smo radili samo interijer. Inače, uglavnom radimo projekte od početka do kraja, od idejnog projekta arhitekture, preko nadzora gradnje, do projekta interijera. Sama zgrada je građena u nekoliko navrata, s različitim projektima i projektantima i zatim je dugo stajala nedovršena. Arhitektura je bila potpuno različita od onoga što inače projektiramo. Hotel smo zamislili kao urban, moderan, mjesto gdje će se gosti osjećati ugodno - govori arhitekt Mohorović i dodaje da su prilikom uređenja izbjegavali "morske" boje.




- Sobe su raspoređene na tri kata pa smo i mi svakom katu dali malo osobnosti, izmjenom tapeta i boja namještaja, dok su osnovni elementi zajednički svim sobama. Tapete volimo koristiti jer osim što su praktične za održavanje, što je jako bitno kod ugostiteljskih objekata, služe kao dekor i sobama daju toplinu - dodaje arhitekt Mohorović.

Hotel nudi standard sobe za maksimalno dvije osobe, comfort sobe za maksimalno tri osobe te family suite za maksimalno četiri osobe, a cijene noćenja razlikuju se ovisno o odabiru sobe i sezoni te se kreću od 70 eura na više.

Foto: Igor Popović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:22