Vila milica u mjestu prižba

Šarmantan apartman na jugu Korčule

 

Na južnoj strani otoka Korčule, osam kilometara udaljeno od Blata, smjestilo se mjesto Prižba. Čini ga nekoliko manjih uvala i dva poluotočića, Prišćapac i Ratak, a ispred njega se prostire šest nenastanjenih otočića. Duž cijele obale nižu se kuće za odmor, a među njima je i Villa Milica.


- Ova obiteljska kuća stara 25 godina ime je dobila po baki moga dečka Jure. Već ranije smo se bavili iznajmljivanjem dvaju apartmana koji su bili opremljeni unutar kuće, ali smo se zbog starijeg namještaja i zastarjelih kućanskih aparata susretali s brojnim problemima pa smo se u konačnici odlučili na potpuno renoviranje - kaže nam Ivana Bikić, mlada Korčulanka kojoj briga o gostima predstavlja veselje. Upravo iz tog razloga zajedno s Jurom krenula je u adaptaciju apartmana koji su u konačnici uređeni u potpunosti prema njezinim idejama, a mi ćemo vam prezentirati svježi izgled jednog od njih površine 45 kvadrata i s predivnim pogledom na jug i obližnje otoke.



Radovi su se odvijali u dvije etape, odnosno prošle godine su preuredili sobu, dnevni boravak i blagovaonicu, a ove su godine do svibnja preuredili kupaonicu i kuhinju.



- Osim kupnje novog namještaja i dekoracija, uređenje je obuhvaćalo izmjenu instalacija vode i promjenu kompletnih keramičkih pločica. Osnovne smjernice su bile da maksimalno iskoristimo malen prostor i da gostima ništa ne nedostaje te da apartman pritom bude prozračan i pun svjetla - objašnjava ova 23-godišnjakinja, prisjećajući se kako im je probleme zadavala činjenica da su na otoku pa je većinu stvari trebalo naručiti i dovesti iz Splita ili Zagreba.



Krećemo u šetnju novouređenim prostorom. Ulaskom u apartman nalazimo se u malenoj blagovaonici u kojoj se s desne strane nalazi kupaonica te odmah do nje spavaća soba, dok se ravno izlazi na terasu. Vraćamo se par koraka nazad i dolazimo u kuhinju s dnevnom sobom, s čijeg prozora puca zadivljujuć pogled. U apartmanu sada prevladava bijela boja u kombinaciji sa sivom i crvenom, a podovi su u potpunosti prekriveni keramičkim pločicama, osim u spavaćoj sobi gdje je obloga drvena.





Posjetiteljima je na raspolaganju i terasa površine između 10 i 15 kvadrata, na kojoj se nalazi maleni drveni stol sa 4 stolice za opuštanje, uživanje ili pak zajednički objed na otvorenom. Također, prostora za druženje uz fine zalogaje ima i iza kuće gdje je kamin za roštiljanje s drvenim stolom i stolicama.


- Iako sam po zanimanju fizioterapeutkinja, trenutačno nisam zaposlena u struci pa sam potpuno posvećena turizmu i našim gostima. Volim upoznavati nove ljude, stoga mi nije teško pala uloga hosta, odnosno domaćice - poručuje

Foto: Mario Zlokić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:08