SLATKI STAN ZA DVOJE

Šarmantni stančić s galerijom

 

Slatki mali prostor na fotografijama nalazi se u švedskom gradu Göteborgu i zauzima svega 31 četvorni metar. S kupaonicom i jednom većom prostorijom u kojoj su smještene glavne zone, idealan je prostor za samca ili mladi par, a unatoč maloj kvadraturi može se pretvoriti i u simpatičan obiteljski dom.



Ta je mogućnost ostvarena izgradnjom galerije u glavnom prostoru do koje se dolazi ljestvama, a ispod koje je prostor trenutno iskorišten za mali kućni ured s radnim stolom, stolicom i jednostavnim policama. Krajem se nalazi lijepi i udobni dnevni boravak s ljubičastom sofom koja odmah privlači pozornost svojom bojom i razbija bjelinu stana.


Iza sofe postavljen je visoki šank koji služi kao prostor za doručkovanje, ali i kao dodatna radna ploha u kuhinji u nastavku prostora. Kuhinja je upečatljiva zbog kombinacije sitnih sivih mozaik pločica koje služe kao kuhinjska pozadina i zanimljivih crnih tapeta s tankim bijelim uzorkom lišća koje pokrivaju ostatak kuhinjskog zida.



Sama kuhinja opremljena je u skladu s ostatkom stana i to s bijelim kuhinjskim namještajem, prostrana je i svijetla. Na podu se nalaze svijetli drveni parketi koji dodatno stvaraju osjećaj svjetline i prozračnosti u prostoru. Kupaonica se nalazi pokraj ulaza u stan i klasični je primjer skandinavskog stila, s bijelim četvrtastim pločicama na zidovima i crnim podom. Odlično uređeni mali prostor za život.


Izvor: Object High Estate

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:51