život na malo kvadrata

Savršen interijer u malom

Udobni mali stanovi i njihovo uređenje neiscrpan su izvor inspiracije jer je život na malo kvadrata mnogima od nas stvar svakodnevice. Budući da se svi suočavamo s istim problemima i ograničenjima koje mali stanovi sa sobom nose, zanimljivo nam je vidjeti kako su drugi riješili neke dileme, za koji su se stil odlučili i jesu li uspjeli u svom naumu da stvore savršen interijer u malom. U nastavku se nalaze fotografije stana u kojem je stvoren elegantan i jednostavan interijer vrijedan pažnje.

Osnovne boje u prostoru su bijela, ledenosiva i svijetla boja drva koja čini prostor toplijim. Zajedno čine prozračnu i oku ugodnu cjelinu u kojoj posebno odabrani komadi, poput tamnosivog kauča, lako dolaze do izražaja. Upravo je kauč jedina tamna točka fokusa u inače svijetlom prostoru. Zlatni detalji poput jastučića daju prostoru dašak glamura, kao što to čini i dekorativna keramika razmještena po prostoru.

Najveći dio osnovne prostorije u stanu zauzima dnevni boravak s kaučem i drvenim stolićem te televizorom postavljenim na zid. Odličan detalj na zidu drveni je okvir koji se nalazi oko samog televizora i pretvara ga u svojevrstan ukras. Na isti način, samo u većem omjeru, uokvireni su veliki prozori kojima je rastvoren bočni zid prostorije. Blagovaonica je jednostavna, s drvenim stolom i kožnim stolicama koje su odličan, a nenametljiv element dekoracije.


Uz zid prostorije nalazi se kuhinja s jednom drvenom policom koja se proteže cijelom njezinom dužinom, a donji kuhinjski ormarići izvedeni su od svijetlog drveta u skladu s ostatkom prostora. Bijele pravokutne pločice postavljene su okomito, što privlači pogled prema stropu i čini da se prostor doima višim.

Pokraj dnevnog boravka nalazi se mala spavaća soba odvojena od njega samo djelićem zida. Kutak u kojem se krevet nalazi je bez prozora, ali svjetlost koja tijekom dana u velikim količinama prodire u dnevni boravak pruža dovoljno svjetlosti. Sofisticiran i odmjereno uređen prostor!


Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Sergey Hrabrovsky

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:22