stan u kući na drvetu

Stan od 34 kvadrata s drvenom galerijom

 

Vjerovali, ili ne, ovaj se odlično uređeni stančić nalazi u kućici na drvetu u kineskom Hong Kongu!




Preuređenje stana od 34 kvadrata koji možete vidjeti na fotografijama potpisuje lokalna tvrtka NCDA koja je osmislila drvenu galeriju postavljenu iznad glavnog prostora u kojoj se nalazi spavaća soba vlasnika. Kako bi dobila ovaj raspored, tvrtka NCDA uklonila je unutarnje zidove u stanu i iskoristila visoke stropove kako bi od drva sagradila strukturu galerije. Prema izvornom planu sve su životne zone bile na istoj na razini, no ovim se pothvatom spavaća soba izdvojila kao privatni kutak od ukupno četiri kvadrata.


U cijelom prostoru dominira upravo svijetlo drvo, kao i petrolej plavozelena boja zidova koja stvara kontrast toplom drvu. Kuhinja sa šankom smještena je u jedan od kutova prizemlja i to netom kraj dnevnog boravka namještenog kožnim kaučem.


Ispod drvene galerije prostor je iskorišten za blagovaonicu, dok na samu galeriju vode drvene stepenice. Zamjenom cijelog jednog zida sa staklenom stijenom otvoren je pogled na okolno zelenilo pa tako i zelena boja drveća funkcionira kao dio uređenja. Iza staklene stijene nalazi se i mala drvena terasa za uživanje, a sve je okruženo šumom. Dojmljiv mali stan!


Izvor: Dezeen
Foto: Dennis Lo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:44