Skrivena spavaća soba

Stan od 39 kvadrata za mladi par

 

Prozračni stan na fotografijama nalazi se u Stockholmu u Švedskoj i prostire se na svega 39 četvornih metara raspoređenih u dvije prostorije, prostrani hodnik i kupaonicu. Idealan za mladu osobu ili par bez djece, udoban je i lijepo uređen, a manjak kvadrata nadoknađen je kreativnim rješenjima.




Dnevni boravak nalazi se u najvećoj prostoriji u stanu koja u jednom svom uglu ima usku, ali duboku nišu pametno iskorištenu za izgradnju spavaće sobe. Naime, u tom je prostoru sagrađena struktura na čiji je vrh smješten krevet do kojeg se dolazi ljestvama, dok je prostor ispod spavaće zone pretvoren u walk-in ormar s puno mjesta za vješanje i odlaganje odjeće i obuće!


Budući da se nalazi u samom uglu prostorije, cijela je struktura nenametljiva, a rješava problem nedostatka garderobnih ormara. Ostatak sobe uređen je u neutralnim nijansama s bijelim i sivim namještajem te pregršt lijepih ukrasnih detalja među kojima se posebno ističu meke tkanine i zelene biljke kojima se unosi malo živosti u prostor.




Kuhinja se nalazi u izdvojenoj prostoriji i vizualno odskače od ostatka stana zbog smeđih kuhinjskih ormarića izražajne teksture postavljenih na jednu stranu kuhinje, dok su na drugoj strani tipični bijeli ormari. Slobodni prostor u središtu kuhinje iskorišten je za smještanje blagovaonskog stola sa stolicama. Jednostavan, a dopadljiv životni prostor!



Izvor: Bosthlm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:51