Odlična organizacija prostora

Stan od 41 četvorna metra sa skrivenom spavaćom

 

Dom koji možete vidjeti na fotografijama zauzima 41 četvorni metar, a dostupan prostor na kreativan je način razdijeljen na potrebne životne zone. Glavni prostor pregrađivanjem je pretvoren u dvije prostorije, s većim dijelom iskorištenim za dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, dok manji zauzima spavaća soba koja se može zatvoriti i izdvojiti.





Dnevni boravak sastoji se od dva kauča koji zajedno čine prostor za druženje, a zonu dodatno definira i niz svijetlih gornjih ormarića postavljen uza zid i to bijele boje, kao i kamin koji jamči ugodnu atmosferu.


U uglu prostorije i to iza pomičnih drvenih vrata koja sežu od poda do stropa nalazi se krevet ugrađen na povišenoj platformi, dok je bočni zid rastvoren i potom zatvoren žutim staklom. Osim samog kreveta jedini elementi prisutni u sobi su ormarići za stvari koji se nalaze iznad kreveta.


Pokraj spavaće sobe nalazi se kuhinja s blagovaonicom u obliku visećeg drvenog stolu koja kuhinju razdvaja od dnevnog boravaka, a koja je izvedena od istog materijala kao i vrata spavaće sobe, čime je dobivena vizualna objedinjenost zona. Za stol je moguće posjesti čak šestero ljudi.


Kuhinja je bijela i jednostavna, postavljena je u obliku slova L, a detalj u boji u nju unosi staklo koje ju razdvaja od spavaće sobe i koje omogućuje da dnevno svjetlo prodire sve do kuhinje.


U stanu se još nalazi i zasebna prostorija s ormarom koja potpuno odskače od ostatka prostora, kao i kupaonica sa zastakljenim tušem. Zidove kupaonice povezuju sitne, ali duguljaste pločice u kombinaciji bijele i intenzivne narančaste boje koja se javlja isključivo u kupaonici. Stan prepun izvrsnih rješenja.



Izvor: Innerstads Specialisten

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:26