Topli minimalizam

Stan od 46 m2

Dojam prostranosti u malim se stanovima može postići pametnim rasporedom zona, jednostavnim i čistim linijama namještaja te pročišćenim uređenjem. Upravo te karakteristike obilježavaju stan u nastavku, koji se prostire na 46 četvornih metara i u kojem prevladava odabir klasičnih boja poput bijele, crne, sive i bež. Njihov raspored u zasebne blokove služi da bi se prostor podijelio na funkcionalne cjeline bez uvođenja suvišnih zidova i dodatnog zatvaranja prostora.



Dosljedna upotreba boja na površinama u pojedinim dijelovima stana, kao što je, primjerice, kuhinja, stvara dojam ujednačenosti, a detalji poput šarenih knjiga na policama razvedravaju malo prostor.


Siva kuhinja, bež dnevni boravak i bijela blagovaonica nalaze se na istoj strani stana, koji na dva dijela dijeli tamni kubus u čijoj je unutrašnjosti dramatična crna kupaonica s bijelim detaljima i odlično postavljenom rasvjetom.




S njegove druge strane smještena je spavaća soba koja se može zatvoriti pomoću bijelih kliznih vrata kako bi vlasnici dobili malo privatnosti. U sobi se nalaze gotovo neprimjetni bijeli ugradbeni ormari kojima je riješeno pitanje odlaganja odjeće i ostalih stvari.



Stan koji se nalazi u nekadašnjem tavanskom prostoru ima nakošene stropove, što je posebno vidljivo upravo u prostoru pročišćene spavaće sobe. Ukrasi u stanu rijetki su i decentni, no zato odmah privuku pozornost promatrača. Minimalistički uređen, a ipak topao prostor!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:20