New York

Stan od svega 14 m2!

Slavni New York je osim po brojnim znamenitostima, modi i Wall Streetu poznat i po divljem tržištu nekretnina i stanovima koji ponekad guraju granice mogućega. Stan koji možete vidjeti na fotografijama upravo je jedan takav primjer - stan koji zauzima samo 14 četvornih metara, a doista ima sve!

Tih je 14 četvornih metara prostora dom američkog glumca Anthonyja Trioloa koji već šest godina obitava u ovom stančiću i ni ne pomišlja na selidbu.

Visina stana iskorištena za dobivanje dodatnog prostora, odnosno galerije na koju je smjestio krevet. Prozor se proteže visinom samog prostora te pruža dovoljno svjetlosti. Do galerije se dolazi uskim ljestvama, a ispod samog prostora spavaće sobe nalazi se minijaturna kuhinja koja ujedno funkcionira kao još manja radna soba.

Mali sudoper, viseća mikrovalna pećnica i minijaturni hladnjak koji se nalazi ispod radnog stola, odnosno plohe za kuhanje, sve su što glumcu treba za pripremanje brzih i jednostavnih jela. Između ulaza i kuhinje nalazi se i uska kupaonica.

Pokraj kuhinje smjestio se i mali dnevni boravak koji se sastoji od malog sivog kauča, stolića i crne stalaže s televizorom koja služi i za pospremanje stvari.

Glumac cipele posprema u otvoreni ormarić smješten nasuprot kuhinje, a odjeća i ostale potrepštine skrivene su u crnim plastičnim kutijama uredno posloženima na zidne police u dnu kreveta na galeriji.

U stanu prevladavaju tamnosiva i crna boja konstrukcije spavaće sobe i zidova, a kontrast im stvara zelena boja koja naliči na Pantone Greenery, trendi boju za 2017. godinu. Drveni pod i zid od opeke daju dodatni šarm ovom zaista malom prostoru. Što mislite o životu u ovako malo kvadrata?

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:31