Inspiriran zlatnim dobom Hollywooda

U klub Šupa, čija je lokacija tajna, ulazi se samo ako imate pozivnicu

Inspiriran zlatnim dobom Hollywooda, klub nudi šarolik izbor pića, a posebno inovativnih koktela

U zlatno doba Hollywooda snimali su se filmovi koji su nam otkrivali kako je bilo živjeti u vrijeme prohibicije u Americi. Glavne zvijezde tog vremena bili su skriveni barovi u podrumima tvornica gdje se točio alkohol u potocima, a samo su odabrani gosti imali pristup takvome mjestu. Iako je prihibicija odavno ukinuta, u svjetskim metropolama i dalje su se otvarali tajni, speakeasy barovi, a nedavno je i Zagreb dobio jedno takvo mjesto - Šupu.

- Tajne točionice alkohola poznate pod nazivom speakeasy barovi nastali su tijekom prohibicije u SAD-u dvadesetih godina. Speakeasy barovi bili su centar zabavnog i društvenog života velikih američkih gradova. Zagrebački speakeasy - Šupa nalazi se upravo u prostoru bivše šupe, u jednom od podruma u centru Zagreba.

Uređenje Šupe kombinacija je skladišnog prostora i šminkerskog bara u kojem se izdvajaju plišane tapete, kristalni lusteri u prvom dijelu i, naravno, izbor kvalitetnih alkoholnih pića u drugom - kažu nam iz Šupe čija je lokacija još uvijek tajna, a ulazi se isključivo uz pozivnicu za koju je potrebna veza.

Ponuda pića u Šupi je velika, a naglasak je na koktelima prema receptu Dominika Bečvardija. U Šupi ćete moći probati koktele Spicy Old Fashioned, Manhattan, New York Sour, Kentucky Time, Herradura Caballo i Boulevardier.

Foto: Niko Goga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:07