Stan od 80 četvornih metara

Udoban stan mlade obitelji

Stan od 80 četvornih metara u vlasništvu mladog para s djetetom renovirala je tvrtka Abag Arquitectura koja je osmislila ovaj udoban dom za malu obitelj. U stanu se nalazi jedna uska i duga prostorija s dnevnim boravkom i blagovaonicom, kuhinja je u dnu stana, a na kraju je niz manjih prostorija povezano i pretvoreno u privatnu zonu spavaće sobe. Unatoč neobičnom rasporedu, ovaj stan ima sve što možete poželjeti. Simpatičnu dnevnu sobu s izlazom na mali balkon, veliku zonu blagovaonice za vesele večere s prijateljima, toplu kuhinju, spavaću sobu s prostorom za garderobu i predivan detalj rustikalnog svoda koji je ostavljen izložen pogledima i obojen u bijelo kako bi se stopio s ostatkom interijera.


Dnevna soba namještena je sa svijetlosivim kaučem i betonskim stolićem za kavu te spomenutim bijelim ormarićem. Šareni tepih i brojni veseli jastučići čine dnevni boravak slatkim prostorom za druženje. Prilikom uređenja uskog prostora potrebno je razmišljati o namještaju koji može imati više funkcija pa je tako uz jedan od zidova postavljen niski dugački bijeli ormarić koji služi za odlaganje stvari u dnevnom boravku i kao stalak za televizor, a u blagovaonici se pretvara u klupu za sjedenje!

Veliki drveni stol u blagovaonici okružuju plastične stolice na masivnim nogama od svijetlog drveta, a sa stropa se spuštaju dvije elegantne crne visilice.

Kuhinja je iznimno vedar prostor, sa svim ormarićima izrađenima od svijetlog drveta po mjeri, čiju ujednačenost razbija upečatljiv plavi hladnjak. U kuhinji se nalazi i mali šank s barskim stolicama idealan za brzinski doručak.

Budući da se u stanu nalaze male prostorije, umjesto da ih se eliminira i stvori otvoren prostor, arhitekti su odlučili jednostavno ih povezati pa se tako iz spavaće sobe kroz klizna vrata ulazi u garderobu iz koje se može ući u kupaonicu s tušem.


Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:44