COOL MJESTO

Vodimo vas u novootvoreni glamurozni beach klub Choovita

Najpoželjnija adresa za lude zabave je na Šolti. Projekt uređenja potpisuje poznata domaća dizajnerica Angelika Kolarić koja kaže da su joj glavna inspiracija bili plavetnilo mora i jednostavnost.

Mjesto Nečujam na otoku Šolti dugo je godina bilo poznato po diskoklubu Ćuvita, inače jednom od prvih takvih mjesta na Jadranu, koji su podjednako voljeli lokalno stanovništvo i brojni turisti. Ćuvita je bila toliko popularna da su u ljetnoj sezoni samo na to mjesto dolazili svi željni zabave i to brodom iz Splita.

U njemu su nastupala brojna poznata imena domaće glazbe poput Dine Dvornika, Olivera Dragojevića i Daleke obale. No, tijekom godina diskoklub se zatvorio te je godinama bio zapušten. Grupa poduzetnika iz Zagreba odlučila je to promijeniti te ponovno oživiti kultno mjesto. I tako je nastao beach bar Choovita, sličnog imena kao prijašnji diskoklub. Čuvita je, inače, sova koja živi samo na tom otoku u splitskom arhipelagu - objašnjavaju nam.

Beach club Choovita otvoren je krajem lipnja ove godine, a podijeljen je u dva dijela - beach bar koji ima prekrasnu terasu koja se prostire na više nivoa i koja radi svaki dan od 8 do 24 sata. Na terasi je svaki dan i after beach party od 18 do 23 h uz DJ i tematske ponude koktela i drugih pića svaki dan. Drugi dio je beach club koji otvara vrata odmah po zatvaranju beach bara. Beach club radi od 24.00 do 5.00 h, uz DJ-a i klupsku glazbu gosti se mogu zabavljati do ranojutarnjih sati.


- Klub se sastoji od dvije etaže, na prvoj etaži je veliki šank, DJ pult, i plesni podij, a na drugoj se nalazi VIP lounge sa šest separea za 5-8 osoba i jedan veliki separe u koji stane 12-14 osoba. U cijelom objektu tijekom dana i noći imamo široku i kvalitetnu ponudu pića, od kava do pjenušaca, sladoleda, a i veliki izbor vina na čaše - objašnjavaju vlasnici. Za uređenje je zaslužna dizajnerica Angelika Kolarić i njezin tim.

- Ideja za uređenje nastala je u trenutku kada se s jedne strane pojavilo plavetnilo našeg predivnog Jadranskog mora, a s druge strane sumorna i oštećena infrastruktura postojećeg kluba. Odmah sam znala da prostor koji napravimo mora biti prozračan, glamurozan, zanimljiv i drugačiji - ističe dizajnerica i dodaje kako pritom nije željela previše koristiti skupe materijale jer to jednostavno nije bilo potrebno. Sam interijer, kao i eksterijer idealno je oplemenjen jednostavnim materijalima.

- Na samom ulazu dočekat će vas vanjska terasa s prekrasnim pogledom na otok, prepoznatljiva je po azurnoplavim i bijelim tonovima koji se ponavljaju i na pročelju. Hladnoća i sterilnost zatečenih metalnih ograda zamijenjena je toplinom drveta i razigranim sjedećim garniturama koje se zajedno s postojećim okolišem stapaju u cjelinu. Sova Ćuvita o kojoj se stoljećima priča u Nečujmu bila mi je nit vodilja te su motivi koji su provučeni kroz dizajn interijera inspiriani spomenutom pticom. Te motive primjećujemo u odabranoj rasvjeti s likovima sove, poznatog dizajnera Mattea Ugolinija, i stropnim visilicama koje su ukrašene perjem te motivom krletke koji se provlači kroz ograde i novoosmišljeno stubište te istovremeno štiti rasvjetu od oštećenja u vrevi plesa i zabave - ističe dizajnerica koja je odlučila sve podne i zidne obloge osvježiti novim bojama i materijalima.


- Kako bi se u prostor unijel​a svježina i prozračnost te negirala tmurnost tamnih boja karakterističnih za takve klubove i istakla čarolija suvremene disko opreme, prevladavajuće boje u interijeru su bijela i svijetlosiva te detalji crne boje​. Cjelokupna infrastruktura ugostiteljske opreme je prilagođena suvremenim standardima te vizualno usklađena s cjelokupnom idejom i oplemenjena raznim šaljivim natpisima koji pružaju iznenađenje i zabavu pri kretanju kroz klub - kaže.


Ono što cijeloj priči daje poseban pečat jest i to da se ispred Choovite nalazi kuća u kojoj su svoja djela stvarali slavni Marko Marulić i Petar Hektorović, veliki hrvatski pisci.

Foto: Blagec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:36