Nova slastičarnica Gold

Vrhunski kolači, praline i sladoled bez glutena

Nova slastičarnica Gold u samom centru Osijeka nadogradnja je uspješnog obiteljskog hotela Waldinger

NAZIV MJESTA: Caffe slastičarnica Gold by Waldinger
ADRESA: Županijska 15, Osijek
RADNO VRIJEME: 8-24 sata
PRIMJER CIJENA: Kolači i torte 12-15 kn, sladoled 6 kn, cupcakes 8 kn, kava 8-10 kn, sokovi 14-16 kn...

Čak 30 vrsta torti, 24 vrste kolača i 26 vrsta sladoleda (crna i bijela čokolada, jogurt-smokva, bazga-menta...), među kojima će nešto za sebe naći i osobe koje se žele zdravije hraniti ili imaju intoleranciju na određene sastojke hrane, dio su ponude novog dragulja u osječkoj ugostiteljskoj ponudi. Gold by Waldinger, caffe slastičarnica smještena u centru grada, kao što mu i ime govori, reprezentativan je objekt ekskluzivnog interijera, ali jednako takve i ponude za uživanje u slatkome. Riječ je zapravo o nadogradnji uspješne priče poznatog osječkog ugostitelja Berislava Mlinarevića, vlasnika obiteljskog hotela Waldinger, smještenog nasuprot novootvorene slastičarnice.

- Htjeli smo u središte Osijeka donijeti okuse koje nudimo u našem lounge baru u Portanovi, vodeći računa da te okuse obogatimo, a prostor uredimo tako da će svakome tko u njega uđu biti užitak i sjediti u njemu i kušati ono što naši majstori slastičari prirede. Osijek je, inače, po meni u deficitu sa slastičarnicama, pa je i to bio jedan od razloga za ovaj poslovni pothvat - kazao je Mlinarević.

Prostor je dizajnerski izvrsno riješen, za što su zaslužne hrvatske glave, naše dizajnerice Nina Modrić i Jasna Svalina te tvrtka Interiora.

- Odlučili smo se za odmak od, zadnjih godina popularnog, minimalizma i ravnih linija. Imao sam ideju koju su dizajnerice prihvatile i našle odlična rješenja sa zaokruženim linijama i retro sjedalicama kojima smo se vratili u 60-e godine prošloga stoljeća trudeći se da u isto vrijeme imamo suvremen prostor. Mislim da smo dobili pravu dizajn slastičarnicu. Taj unutrašnji dio je možda malo i preozbiljno uređen, ali smo si zato dali truda s veselom i šarenom terasom - rekao je Mlinarević.

I premda terasa još nije potpuno uređena, sama pojava pletenih stolica livadskih boja posebnog dizajna značajno je podigla ulični betonski prostor u Županijskoj ulici i učinila ga proljetno veselim i obojanim. Interijerom dominira velika vitrina u kojoj je izložena čitava lepeza šarenih slastica - kolača, torti, sladoleda, belgijskih pralina... koji se proizvode svega nekoliko metara ispod prostora u kojem se kušaju.

U podrumu je, naime, proizvodni pogon iz kojega svakoga dana izlaze svježe slastice u čijoj kvaliteti i izradi svoje ruke ima i Admir Karalić, jedan od najboljih hrvatskih slastičara, kojega su u Waldingeru angažirali kao edukatora za svoj novi objekt.

Romina Mlinarević, voditeljica lokala, izdvojila je zdrave slastice - smoothieje, cijeđene sokove i detoks limunadu te sladolede bez glutena, šećera i mlijeka. U pripremi su i zdrave praline s organskim kakaom i kakao maslacem, kao i veganski kolač, bez jaja i mlijeka. Slastice se mogu naručiti i e-mailom, a kolači "to go" su i jeftiniji od onih koji se konzumiraju u lokalu.

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:00