100 POSTO UČINKOVITO I BRZO

Evo kako ukloniti mrlju sa sofe od kave, vina, ulja ili soka!

Ovo sredstvo možete napraviti već danas, a bolje je od bilo kojeg dostupnog sredstva za čišćenje u trgovinama!

Danas ćemo vam pokazati kako brzo ukloniti mrlju sa sofe. Ova mješavina koju možete sami napraviti dok gledate omiljenu seriju učinkovitija je od bilo kojeg dostupnog sredstva za čišćenje u trgovinama! Jednostavno poprskajte sredstvo izravno na mrlju, a rezultat ćete vidjeti u svega nekoliko sekundi. I što je najbolje, funkcionira na svim vrstama tkanina - koži, mikrovlaknima, vuni, pamuku ... Vino, krv, sok, ulje, kava i nečistoće kućnih ljubimaca više vam neće zadavati glavobolje!

Pogledajte video!

Osim toga, pravovremena reakcija je ključna. S prolaskom vremena nastala mrlja samo sve dublje prodire u tkaninu i postaje sve teže ukloniti ju s površine.

Nadalje, odabir prave konstrukcije sofe i presvlake važan je za sprječavanje budućih mrlja. Danas je na tržištu moguće pronaći meke tkanine koje su izdržive i lako se čiste. Kad kupujete jastuke pripazite mogu li se jastučnice skinuti, oprati ili zamijeniti po potrebi.

S mrljama budite nježni, ali uporni. Provjerena metoda za borbu s mrljama počinje upijanjem viška prolivene tekućine. Poslužite se čistom krpom što prije moguće kako bi se što manja količina upila u tkaninu. Potom vlažnom krpom na kojoj ima i malo blagog deterdženta za pranje posuđa kontinuirano tapkajte po mrlji. Nemojte trljati jer ćete tako samo dodatno proširiti mrlju po tkanini. Ako je mrlja tvrdokorna, pomiješajte sodu bikarbonu i vodu kako biste oblikovali pastu te pustite da nekoliko minuta stoji na mrlji. Ako je mrlja još uvijek prisutna i nakon tretmana s pastom od sode, pokušajte s jačim sredstvima poput alkoholnog octa ili čak votke.

U slučaju da niste uspjeli očistiti mrlju zato što niste pravovremeno reagirali, potražite stručnu pomoć osoblja u kemijskoj čistionici ili zamijenite presvlaku.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 17:32