PREDIVAN DOM

11 odličnih detalja za besprijekorno uređenje hodnika

 

Neke dane posebno željno iščekujemo trenutak kada ćemo zakoračiti u svoj dom, riješiti se vrećica, torbe, jakne, cipela i sakoa, presvući se u trenirku i odahnuti od obaveza i aktivnosti. Kako bi vas vaš dom veselio već sa samog ulaza, donosimo vam 11 odličnih ideja kako svoj hodnik pretvoriti u zonu dobrog stila!



Budite hrabri kod odabira rasvjete!

Objesite impresivnu visilicu raskošnog oblika ili pak upečatljive boje kako bi vaš dom ostavljao dobar dojam čim otvorite vrata. Odaberete li neku intenzivnu boju za svoj prostor, dodajte svom hodniku barem još jedan predmet iste boje kako biste uskladili uređenje.



Uključite u uređenje praktičnu vješalicu za kapute.

Ako ste ljubitelji tradicije onda je klasična vješalica za kapute pravo rješenje za vas! Odaberite multifunkcionalni primjerak u koji možete odložiti i kišobrane i objesiti kape ili šešire!



Odaberite upečatljivu tapetu za zid svog hodnika!

Nemojte zaboraviti na tapete kao dojmljiv dekorativni detalj koji može vaš hodnik pretvoriti u pravu zvijezdu! Klasične prugice odaberite kako biste istaknuli vertikalu vašeg prostora s visokim stropovima, a poslužite se kontrastnim uzorkom za uvođenje dinamike u prostoriju.


Postavite stalak za poštu.

Kako biste uvijek držali svoju poštu pod kontrolom odredite posebno mjesto na koje ćete ju ostaviti čim uđete u kuću. Žičane košare ili pak moderni stalci izgledat će odlično, a obješeni za zid bit će daleko od znatiželjnih ruku mlađih ukućana.



Odaberite impresivnu umjetnost.

Na zid svog hodnika postavite veliku sliku koja vas oduševljava, trendi poster ili pak skulpturu! Jedna umjetnina bit će dovoljna da uređenje vašeg hodnika učini posebnim, a svi drugi detalji mogu biti neutralni.



Pospremite napokon cipele.

Ako nemate prostora za klupu sa spremištem ili ormarić za cipele, postavite na zid stalak te tako riješite problem! Možete ga objesiti čak i nisko na zid kako biste oslobodili pod u hodniku i učinili prostor urednijim.



Uklopite u hodnik uski tepih!

Posljednja crta obrane od prljavštine s cipela vaš je tepih u hodniku koji mora biti od izdržljivog materijala kako bi mogao podnijeti svakodnevni promet i aktivnosti koje se na njemu odvijaju. Osim što će spriječiti ostavljanje otisaka cipela po ostatku vašeg doma, možete ga iskoristiti za uvođenje zanimljivog uzorka u prostor koji će voditi pogled. Kao i s upečatljivom rasvjetom, potrudite se povezati barem još jedan ukrasni detalj s paletom boja koja se javljaju na vašem tepihu.



Postavite praktičnu policu za sitnice.

Opet ste zagubili ključeve, nikad niste sigurni imate li u torbi maramice ili pak paketić žvaka i uvijek tražite labelo po kući prije izlaska iz stana? Vama nedostaje jedna mala polica kod ulaza gdje možete uvijek odlagati sitnice bez kojih ne možete van! Iskoristite ju i za postavljanje ukrasnih detalja kako biste upotpunili njen izgled.


Odaberite pravo ogledalo za posljednji pogled prije izlaska.

Ogledalo u kojem možete provjeriti je li sve na svom mjestu prije izlaska iz kuće obavezan je detalj svakog hodnika, a spasit će vas od modnih katastrofa na pospana jutra. Praktičnost ogledala u hodniku nadilazi njegovu klasičnu namjenu jer je upravo postavljanje ogledala odlična metoda kako vizualno proširiti i osvijetliti svoj uski i tamni hodnik.


Ako imate mjesta, postavite klupu.

Imate li u svom hodniku dovoljno prostora za poneki konkretniji komad namještaja preporučujemo multifunkcionalne klupe koje služe i kao skladište za cipele koje trenutno nisu u sezoni! Pretvorite kutak hodnika u mali prostor u koji možete sjesti dok čekate ostale ukućane da se spreme za izlazak ili gdje možete na miru obuti cipele.



Komoda je savršeno rješenje za elegantni hodnik.

U prostranim hodnicima posebno će sofisticirano izgledati komode s policama i ladicama u kojima možete pospremiti šalove, rukavice i kape, kućne šlape i slične potrepštine, a koji možete i stilizirati kako bi vaš ulaz bio jednako elegantan kao i ostatak vašeg doma. U slučaju da prostora nemate, odličan su izbor plitke komode koje će vam biti dovoljne za ostavljanje torbe i ključeva, koju sliku i vazu s cvijećem.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 12:49