Mali, ali efektni trikovi

9 savjeta za uređenje malih interijera

Mali trikovi koji će napraviti veliku razliku

Živite li u malom stanu ili imate neku malu prostoriju u domu i ne znate kako biste je uredili, ideje koje vam donosimo danas mogle bi vam se svidjeti. Osim onih već poznatih trikova koje vam mogu uvelike pomoći, kao što su namještaj koji ima više funkcija ili vertikalno korištenje prostora, donosimo vam još neka zanimljiva rješenja. Bez obzira na to koliki je vaš interijer, sigurni smo da će vam neki od ovih ideja pomoći da on bolje izgleda.

Malena klupica za sjedenje u kuhinji može vam uvelike uštedjeti prostor. Ako ni sami niste sigurni gdje staviti neke stvari, ove klupice odličan su odabir jer kriju i skladišni prostor koji možete vrlo dobro iskoristiti. Ako vaša klupica ne sadrži skladišni dio, ispod nje možete postaviti ukrasne kutije ili košare za neke sitnice. Presvucite je šarenim tkaninama i na taj način osvježite svoju kuhinju ili dio za blagovanje.

Staklo ili pleksiglas materijali su koji će vam pomoći da vaš prostor bude prozračniji. Bilo da se odlučite samo za blagovaonski stol sa staklenom površinom ili za pregradu između dvije prostorije u obliku kliznih vrata. Ova ideja također je funkcionalna za veće i manje interijere.

Kad uređujete bilo koji interijer, a posebno onaj manji, trebate zaboraviti na pravila gdje bi što trebalo biti. Uvijek se držite onog što vam treba i napravite onako kako vam se čini da je najfunkcionalnije za vaš interijer. Gdje god smjestite bilo koji komad namješta, samo pazite i prostor iskoristite maksimalno.

Ako imate jako niske stropove, koristite neke trikove koji će vam pomoći da se vaš prostor vizualno otvori. Inspirirajte se primjerom na slici, tapete s uzorkom okomitih prugica odličan su odabir.

Niski komadi namještaja još su nešto što će vizualno rasteretiti vaš interijer. Od noćnih ormarića do sjedećih garnitura, prednost niskog namještaja je i to što je jako udoban.

Ogledala su detalj koji ne smijete izostaviti i što su veća, to bolje. Možete ih postaviti svuda, ni ovdje se ne treba držati nikakvih pravila.

Svaki izvor prirodnog svjetla od velike vam je koristi, zato dobro pripazite zaklanja li nešto vaš prozor ili možda imate preguste zavjese.

Koliko god je moguće, izbjegavajte nered. Skriven skladišni prostor ovdje će vam biti od velike pomoći pa ako samo i jest riječ o kliznim vratima, police će pomoći da vaš interijer izgleda prozračnije i čistije.

Kombinirajte bijelu boju s dekorom u vašem domu i u tren će vaš interijer izgledati prozračnije. Zamijenite neke detalje ili samo prebojite neke komade namještaja za svježiji izgled. I dekor u bijeloj boji može vam biti od velike pomoći i pridonijet će prozračnom izgledu vašeg doma.

Izvor: mydomaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:45