10 iznenađujućih primjena

10 primjena pjene za brijanje u kućanstvu

Ove trikove zna svaki dom koji drži do sebe

Uvijek je zanimljivo otkriti nove načine kako možemo upotrijebiti neki uobičajeni predmet, namirnicu ili sredstvo u svome domu kako bismo ga zaista iskoristili do maksimuma i pritom se zabavili. Danas vam stoga otkrivamo deset novih načina kako jednostavnu pjenu za brijanje možete primijeniti u kućanstvu!

Pjenom za brijanje možete ukloniti mrlje s tepiha tako što ćete prvo nanijeti pjenu na mrlju, višak ukloniti vlažnom spužvicom i pustiti da se osuši. Iduće jutro jednostavno usišite osušene ostatke pjene i vaš će tepih izgledati kao nov!

Očistite svoje slavine i površine svojih aparata od nehrđajućeg čelika tako što ćete nanijeti sloj kreme za brijanje i dobro istrljati krpicom sve dok se ne osuši.

Nanošenjem sloja pjene za brijanje na staklo ili ogledalo možete spriječiti njihovo magljenje! Ovo je posebno korisno u kupaonicama kada para tijekom tuširanja zamagli ogledalo, ali i kada se zateknete u nepovoljnim vremenskim uvjetima na cesti. Istrljajte pjenom za brijanje stakla automobila i spriječit ćete opasno magljenje.

Nakon što nalakirate nokte, utrljajte pjenu za brijanje na ruke kako biste uklonili suvišan lak s kože, ali ne i s noktiju. Na isti način možete očistiti masnoću ili klasičnu boju s prstiju!

Pjena za brijanje predstavlja dobro sredstvo za čišćenje koje pritom nije agresivno pa je stoga idealno za čišćenje nakita i sličnih delikatnih predmeta. Prekrijte prstenje pjenom za brijanje, istrljajte ga i očistite.

Trebate li očistiti samo malu mrlju na svojoj pećnici poslužite se pjenom za brijanje i žičanom mrežicom za brzopotezno uklanjanje masnoće.

Škripe vam šarke vrata? Nanesite na njih malo pjene za brijanje kako biste ih podmazali.

Idući put kada predugo ostanete na suncu, namažite malo pjene za brijanje na opekotinu. Možda se čini kao neobičan potez, ali pjena koja hladi ublažit će bol.

Pomiješajte pjenu za brijanje s bojom za hranu i dobit ćete zabavnu mješavinu za crtanje po staklu. Nakon što igra završi jednostavno vodom isperite staklenu površinu po kojoj ste s klincima šarali.

Idete na kampiranje? Spakirajte bocu pjene za brijanje! Pomoću nje možete ukloniti smolu s ruku, očistiti posuđe ili pak tretirati mrlje na odjeći!

Izvor: One Good Thing By Jillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. ožujak 2024 01:58