PRAKTIČNI SAVJETI

11 načina za iskoristiti dječji puder u kućanstvu

 

Dječji puder uvijek je korisno imati u svome domu, čak i kada vam djeca već prerastu pelene. Osim ublažavanja dječjih boljki, puder za bebe možete iskoristiti i na brojne druge načine u svome kućanstvu. U slučaju da ne volite specifični miris pudera u njega uvijek možete kapnuti malo eteričnog ulja kako bi divno zamirisao. Bit će vam potrebno 10-15 kapi ulja na pola šalice pudera. Evo nekoliko najboljih prijedloga kako možete iskoristiti puder za bebe u svome domu!

Spriječite stvaranje žuljeva

Sloj pudera za bebe stavite na svoja stopala prije nego obučete čarape kako bi vaše noge ostale suhe i kako biste spriječili trenje koje inače uzrokuje žuljeve.

Olakšajte si vruće noći

Posipajte malo talka po svojim plahtama prije nego legnete jer će on upijati znoj i hladiti vas sve do jutra.

Odbijte dosadne mrave

Posipajte puder za bebe oko ulaznih vrata i prozora kako biste odbili mrave koji tim putem ulaze u vaš dom.

Popravite škripave podove

Malo pudera stavite u pukotine vašeg škripavog drvenog poda i to tako da popunite pukotinu do vrta, a potom pometete višak.

Iskoristite ga kao suhi šampon za životinje

Svog četveronožnog ljubimca prekrijte slojem pudera za bebe i dobro ga iščetkajte. Puder će upiti znoj i prljavštinu s krzna koju ćete četkanjem lako ukloniti.

Pobijedite masne mrlje

Ako prolijete maslinovo ulje ili neku drugu masnoću po tkaninama ili površinama koje lako upijaju tekućine posipajte puder za bebe na mrlju i pustite da upije suvišnu masnoću.

Osvježite antikni namještaj

Puder za bebe savršeno je sredstvo za uklanjanje neugodnih mirisa koji se znaju javljati kod starih komada namještaja. Posipajte male količine pudera u uglove ladica starinske komode i normalno ju napunite stvarima.

Lakše uklonite pijesak s predmeta i kože

Vlažni pijesak nije uvijek najlakše ukloniti pa vam puder može pomoći jer će upiti vlagu iz pijeska. Tada ćete moći jednostavno otresti sloj pijeska i usisati ga.

Otpetljajte ogrlicu

Posipajte puder za bebe po čvoru na vašoj zapetljanoj ogrlici ili lančiću kako biste ga otpustili.

Pripremite lukovice cvijeća za sadnju

Dodajte tri žlice pudera u plastičnu vrećicu sa zatvaračem u kojoj ćete potom staviti pet do šest lukovica. Protresite vrećicu kako bi puder prekrio lukovice, a potom ih posadite na željeno mjesto. Ovim postupkom umanjit ćete mogućnost truljenja lukovice i napada nametnika.

Pospremite ljetne predmete na napuhavanje na sigurno

Ravnomjerno posipajte puder za bebe po gumenim i plastičnim predmetima prije nego ih uredno posložite kako biste spriječili njihovo zaljepljivanje i trganje kada ih idućeg ljeta raspakirate.

Izvor: Hometalk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2024 21:01