8 korisnih savjeta

Evo kako maksimalno iskoristiti prostor u kojem živite

Savjeti koji će vam pomoći da dobijete maksimum od prostora u kojem živite

Danas vam donosimo savjete kako maksimalno iskoristiti prostor u kojem živite. Nekad zbog neorganizacije ili uređenja koje jednostavno nije funkcionalno i ne odgovara kvadraturi vašeg doma jedan dio interijera ostaje neiskorišten. Isto tako ako živite u jako malom interijeru može biti teško organizirati prostor da lijepo izgleda i da bude funkcionalan u isto vrijeme. Zato iskoristite pametno svaki centimetar svoga doma, a nekim prostorijama dajte dvije ili više funkcija. Inspirirajte se primjerima koje vam donosimo i napravite promjene koje će vam pomoći da se što ugodnije osjećate u svom domu.

Ako u dnevnoj sobi nemate dovoljno mjesta za radni kutak, postavite stol ispred police za knjige. Tako definirate radni dio, a kad ga ne koristite, stol jednostavno možete pomaknuti. Birajte manji sklopivi stol koji ćete lakše skloniti, naprimjer iza vrata.

Ponekad jednostavno nema dovoljno mjesta za blagovaonicu. Postavite malo viši klub stolić u dnevnu sobu umjesto fotelja stolice kao na ovom primjeru na slici. Tako imate blagovaonicu i dnevnu sobu u istoj prostoriji.

Hodnik je najčešće neiskorišten prostor, stoga imajte na umu da tu uvijek još nešto možete smjestiti. Police, radni stol ili jednostavno napravite kutak za rukotvorine.

Skladišnog prostora nikad dosta. Postavite police i u kupaonicu kako biste oslobodili prostorije u kojima više boravite i ne zatrpavali ih stvarima.

Radna soba u spavaćoj sobi odlična je kombinacija, a ako imate manje mjesta, uvijek možete postaviti radni stol umjesto noćnog ormarića.

Blagovaonicu spojite s kuhinjom i tako vam stol može poslužiti kao dodatna radna površina.

Ako imate blagovaonicu u odvojenoj prostoriji, postavite police za knjige i napravite tu i svoju malu knjižnicu u koju se možete povući i čitati u miru.

Ovo je odličan primjer kako u malom interijeru spojiti spavaću i dnevnu sobu da sve zajedno i lijepo izgleda.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:31