Gotovo u tren oka

Evo kako složiti odjeću brzo i učinkovito!

Usvojite ove četiri tehnika koje će vam olakšati život i ubrzati proces spremanja čiste odjeće

Tko danas ima vremena za beskonačno slaganje i preslagivanje odjeće koja se gomila u ormarima i ladicama? Pametnim tehnikama slaganja odjeće ne samo da će vaš ormar postati organiziran i uredan, nego ćete time produžiti i vijek trajanja svojih najdražih odjevnih komada.

Pogledajte kratki video i naučite kako složiti sve od košulja pa do čarapa u tren oka!

Uredno složenu odjeću će biti lijepo vidjeti, a slaganjem ćete ubrzati i proces glačanja jer će tkanina biti puno manje zgužvana, a da ne spominjemo da ćete bez problema moći naći obje čarape i onaj sretni pulover na dan važnog ispita ili sastanka.

Košulja s ovratnikom

Stavite svoju košulju na ravnu površinu s prednjom stranom prema dolje. Potom na sredinu leđa ispod ovratnika smjestite časopis. Jednu stranu košulje prebacite preko časopisa te presavijte rukav te strane natrag prema rubu. Ponovite to i na drugoj strani košulje. Presavijte donji dio košulje prema gore u trećinama. Izvucite časopis van i okrenite košulju. Savršeno!

Majica

Stavite majicu na ravnu površinu. Prstima uhvatite dvije "magične" točke na majici - jedna se nalazi u sredini majice nekoliko centimetara od bočnog šava, a druga pri vrhu majice, ali u ravnini s prvom. Primite gornju točku i prebacite tkaninu preko ruke koja drži točku uz bočni šav, a potom tom istom rukom uhvatite treću točku koja se nalazi uz donji rub majice, i to u ravnini s prve dvije. Raspletite ruke tako što ćete povući ruku koja drži središte majice prema van i vaša će se majica uredno posložiti. Stavite je na ravnu površinu i savijte drugi rukav pod majicu i gotovi ste!

Pulover

Znamo svi koja je gnjavaža kada se divni meki puloveri razvuku na vješalici pa eto načina kako ih objesiti bez da ugrozimo njegov oblik koji nam se toliko sviđa!

Svoju robu često slažemo na brzinu i bez posebnog sustava, što zna dovesti do oštećenja koje kasnije ne možemo više popraviti. To nam je pogotovo bolno ako smo za svoje odjevne predmete odlučili izdvojiti više novca, a više nam ne stoje dobro zbog lošeg rukovanja.

Osim što smo krivi za pretrpavanje perilice za rublje prilikom slaganja komada kao što su, primjerice, puloveri, objesimo ih na vješalice ne obraćajući pozornost da nam se razvlači tkanina.

Duge čarape

Složite jednu čarapu na drugu, presavijte popola, a potom tu polovicu na trećine, i to od sredine pa prema krajevima čarapa. Povucite vanjski sloj čarape preko i oko obje čarape kako biste ih pričvrstili zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 13:03