cvjetne dekoracije

Jedinstveni zimski buketi

Cvijeće u gotovo svim svojim oblicima uljepšava prostoriju i čini je vedrijom, a ako je pritom složeno u dojmljiv aranžman koji oduzima dah, cvijećem se s lakoćom može promijeniti atmosfera u prostoriji i stvoriti potpuno novi izgled stana! Taj je učinak posebno vidljiv u kasnu jesen i tijekom zime kada je dnevnog svjetla sve manje, temperature padaju i cijeli je prostor prirodno mračniji. Pogled na raskošan buket na stolu izmamit će vam osmijeh na lice i u tren će prostor učiniti toplijim i ljepšim. Niste se do sada okušali u slaganju cvjetnih aranžmana? Bez brige, u nastavku potražite pet savjeta cvjećarki iz studija Forêt Design Studio, koji će vam pomoći da stvorite jedinstvene ukrase za svoj dom.

Proširite paletu boja

Nemojte se ustručavati dodati neke neuobičajene boje u svoj buket. Iako su tipične jesenske i zimske boje u obliku žutih, narančastih i crvenih cvjetova najčešći odabir za bukete u ovom dijelu godine, odaberite cvjetove boje breskve ili različitih nijansi ružičaste kako bi vaš buket izgledao svježe i dražesno.


Obasjajte buket svjetlom

Prirodno je da žudimo za toplinom i svijetlim detaljima u našim aranžmanima, zato prilikom osmišljavanja kutka u stanu ili kući gdje ćete smjestiti svoj buket u raspored uključite i lučice te visoke svijeće koje će bacati svjetlost na vaš aranžman čineći ga još ljepšim.


Preskočite vazu

Ako želite stvoriti jedinstveni cvjetni aranžman, odaberite neočekivanu posudu u koju ćete smjestiti svoje cvijeće. Komadi poput limenih kutija od čaja, epruveta, starih košara ili kuhinjskih staklenki mogu biti izvrstan element vašeg buketa. Imajte samo na umu da ćete u pojedine posude (pogotovo one od lima) morati dodati unutarnju zdjelicu s vodom.


Nemojte se ograničiti samo na cvijeće

Nadahnite se djelima starih majstora kao što su Rembrandt i Vermeer koji su u svoje mrtve prirode s cvijećem uključivali i brojne druge detalje iz prirode kao što je voće izražajne boje, grane s bobicama, češere i tako dalje kako bi prizor koji stvaraju učinili dinamičnim. Dodavanjem takvih elementa stvorit ćete bogat i raskošan prizor kojeg se nećete moći nagledati.


Vodite se mirisom

Različite mirisne note mogu u nama aktivirati davno zaboravljena, a nerijetko lijepa sjećanja. Uključite u svoj buket mirisne stabljike začina kao što je timijan ili pak mirisni kukurijek, grančice smreke ili čak cimet kako biste stvorili skladnu mješavinu mirisa i boja u svojem domu.


Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:46