13 savjeta za galeriju bez greške

Kako pravilno objesiti slike na zid

U prilogu je trinaest primjera o tome kako pravilno i bez greške objesiti slike na zid.

Tko je upravo kupio kuću ili se kućnoj galeriji posvetio upravo sada najbolje zna da rasporediti i objesiti slike na zid nije uopće lako kako se čini. I između neodlučnosti, straha od smanjivanja zida, lijenosti riskiraju se savršeno uređeni domovi s potpuno golim zidovima.

Ako tražite pravu ideju i inspiraciju, i da se i sami ne biste našli u situaciji s golim zidovima, u prilogu je 13 jednostavnih primjera u pomoć kojih možete imati prekrasnu kućnu galeriju i bez greške.

Izvor: grazia

Foto: Pinterest

Raspored "na kut" - imate prazan kut i ne znate što bi s njim. Odličan način da ga se istakne i upotpuni su slike i grafike.

Centralno poravnavanje - klasična shema u kojoj se u centru nalazi jedna ili više slika većih dimenzija okružene slikama manjih, više-manje istih veličina

Pridružene - ovo je klasičan i profinjen izbor. Idealan za slike, fotografije ili grafike s manjim neupadljivim okvirima. Princip je što više približiti slike sličnih dimenzija.

Neodređeni raspored- ako imate različite veličine okvira i ne možete naći logičnu postavku, najbolje je izabrati "neodređeni" raspored. Povucite zamišljenu liniju - vodoravno ili okomito - i oko nje postavite slike u dva reda: gore i dolje ili lijevo i desno.

Visoko poravnavanje - jednostavna i brza shema. Praktična u svim prostorima i za pune zidove. Jednostavno poravnajte okvire od horizontalne zamišljene linije na dolje.

Nisko poravnavanje - obrnuto od visokog poravnavanja.

"U uglu" - zašto ne iskoristiti ugao kao centralno mjesto naše zidne galerije. Sve što morate je popuniti ga najdražim slikama.

Spiralni - savršen je ako želite istaknuti samo jednu sliku. Kako? Jednostavno je postavite u centar i ostale oko nje. Jedino o čemu morate voditi brigu je da su ostale slike približno sličnih dimenzija.

Vanjsko poravnavanje - zamišljeni okvir ispunite okvirima, goblenima i svime što vam se sviđa.

Na policama - originalan način za izlaganje većeg broja slika. Zanimljivost ovog načina je da svaki put kad poželite možete imati drugu kompoziciju

Dijagonalno - jednostavno rješenje za veliki efekt. Povucite jednu dijagonalnu crtu na zidu (imaginarnu naravno) i postavite slike ispod nje.

Nine square - idealna schema za slike istog tipa i dimenzija.

Poravnavanje uz stepenice - pratite liniju stepenica od njihova početka do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 13:35