Korisni trikovi za slaganje odjeće

Kako složiti (gotovo) sve u svom ormaru

Nitko nije posebno ponosan na svoj neuredni ormar, pogotovo kada uzmemo u obzir koliko nam vremena svako jutro treba da pronađemo što ćemo odjenuti u gomili razbacanog rublja. S proljećem dolazi i trenutak za preporučeno proljetno čišćenje i izvlačenje laganije odjeće iz dubine ormara pa je savršen trenutak da primijenite i koji od ovih korisnih trikova za slaganje odjeće kako biste pokorili kaos u svojoj garderobi koji vam oduzima i vrijeme i živce. Uredno složenu odjeću će biti lijepo vidjeti, a slaganjem ćete ubrzati i proces glačanja jer će tkanina biti puno manje zgužvana, a da ne spominjemo da ćete bez problema moći naći obje čarape i onaj sretni par donjeg rublja na dan važnog ispita ili sastanka. Evo sedam odličnih uputa korak-po-korak kako složiti sve od čarapa pa do košulja.

Kratke čarapice

Složite jednu čarapicu na drugu, presavijte ih na pola pa potom ponovno na pola. Povucite vanjski sloj čarape preko i oko obje čarape kako biste ih pričvrstili zajedno. Slažite ih uspravno kako biste uštedjeli na prostoru!

Duge čarape

Složite jednu čarapu na drugu, presavijte popola, a potom tu polovicu na trećine, i to od sredine pa prema krajevima čarapa. Povucite vanjski sloj čarape preko i oko obje čarape kako biste ih pričvrstili zajedno.

Žensko donje rublje

Poravnajte gaćice tako da je prednja strana okrenuta prema gore. Donji rub gaćica podvijte kako biste dobili površinu pravokutnika. Okrenite gaćice i presavijte pravokutnik na trećine. Dobivenu površinu ponovno presavijte, no ovaj put horizontalno po sredini. Vaše će gaćice biti složene tako da središte gume bude na gornjoj strani.

Muško donje rublje

Okrenite bokserice tako da budu sa svojom prednjom stranom prema dolje i poravnajte ih. Presavijte ih na trećinu, potom presavijte horizontalno po sredini tako da gumbi budu okrenuti prema gore. Presavijte još jednom i možete ih uredno slagati u ladicu.

Traperice

Položite traperice na ravnu površinu, a potom spojite nogavice tako da stražnja strana gornje nogavice bude okrenuta prema gore. Primite srednji dio hlača i presavijte ga kako biste dobili ravan rub s obje strane nogavice. Presavijte traperice na pola tako da donji rub nogavice bude postavljen uz donju stranu pojasa traperica. Potom sve to presavijte na trećine. Slažite svoje traperice okomito u ladicu tako da stražnji džep bude vidljiv kako biste ih mogli brzo prepoznati.

Majica

Stavite majicu na ravnu površinu. Prstima uhvatite dvije "magične" točke na majici - jedna se nalazi u sredini majice nekoliko centimetara od bočnog šava, a druga pri vrhu majice, ali u ravnini s prvom. Primite gornju točku i prebacite tkaninu preko ruke koja drži točku uz bočni šav, a potom tom istom rukom uhvatite treću točku koja se nalazi uz donji rub majice, i to u ravnini s prve dvije. Raspletite ruke tako što ćete povući ruku koja drži središte majice prema van i vaša će se majica uredno posložiti. Stavite je na ravnu površinu i savijte drugi rukav pod majicu i gotovi ste!

Košulja s ovratnikom

Stavite svoju košulju na ravnu površinu s prednjom stranom prema dolje. Potom na sredinu leđa ispod ovratnika smjestite časopis. Jednu stranu košulje prebacite preko časopisa te presavijte rukav te strane natrag prema rubu. Ponovite to i na drugoj strani košulje. Presavijte donji dio košulje prema gore u trećinama. Izvucite časopis van i okrenite košulju. Savršeno!


Izvor: One Good Thing by Jillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 07:49