Uradi sam za čas

Lijepi terrazzo podmetači

 

Popularnost terrazza kao materijala u posljednje je vrijeme sve veća, a njegov povratak u interijere možemo vidjeti ne samo u obliku podnih i zidnih obloga, nego i dizajnerskih uporabnih predmeta! Sviđa li vam se njegov nepredvidiv uzorak, mi vam predlažemo da ga izradite sami i to pomoću gline! Pronašli smo ovaj genijalni "uradi sam" projekt na blogu Burkatron gdje je Fimo masa korištena za izradu elegantnih podmetača koji bi se odlično uklopili u uređenje vašeg doma.

Potrebni materijali

bijela Fimo masa 350 g
Fimo masa u različitim bojama za uzorak
valjak za tijesto
daska
skalpel
ravnalo
karton
olovka

Postupak

Na dasci valjkom izvaljajte bijelu Fimo masu do debljine od 5 mm.

Na kartonu iscrtajte oblik šesterokuta i izrežite ga kako bi vam poslužio kao predložak, a možete se poslužiti i metalnim šablonama za kolačiće ako želite izraditi neki drugi oblik.

Pomoću predloška i ravnala izrežite iz Fimo mase šesterokutne podmetače. Uzmite Fimo masu u boji i odrežite sitne i nepravilne komadiće koje potom rasporedite po svakom podmetaču kako biste stvorili terrazzo efekt.

Lagano valjkom prijeđite preko podmetača kako biste utisnuli odrezane komadiće u bijelu podlogu. Jednom kada ste zadovoljni izgledom svojih podmetača ispecite ih u pećnici u skladu s uputama proizvođača te pustite da se polako ohlade.

Na primjeru sa slika prije pečenja probušena je rupa na svakom podmetaču kako bi ih se kasnije moglo objesiti.

Izvor: Burkatron

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:11