najljepše godišnje doba

Miris proljeća u domu

Na 7 prirodnih načina

Svi želimo da nam prostor u kojem provodimo svoje slobodno vrijeme miriše svježe i ugodno, pogotovo kada se napokon izvučemo iz često zagušljivih i pomalo smrdljivih ureda i spremni smo za opuštanje. Umjetni osvježivači zraka nisu ni do koljena prirodnim mješavinama koje sami možemo složiti i koji će nas mirisom transportirati među polja lavande, poljskog cvijeća i stabala limuna. U nastavku stoga možete pronaći čak sedam različitih načina kako u svoj dom unijeti mirisnu aromu proljeća zbog koje ćete s još većim užitkom boraviti u svome domu.

Lavanda cvate krajem proljeća i početkom ljeta pa ne iznenađuje da nas njezin miris odmah podsjeća na sunčane dane i prirodu. Što kažete na to da osvježite svoju posteljinu mirisnim sprejem od cvjetova lavande? Njezin miris opustit će vaša osjetila i pomoći vam da lakše zaspite. Upute kako izraditi ovaj korisni sprej pronađite ovdje. Lavanda će vam usto pomoći otjerati dosadne moljce iz ormara pa sakupite posušene cvjetove lavande u male vrećice koje ćete ubaciti među svoje veste prije nego što ih pospremite do iduće zime.

Pažljivo očišćenu koricu limuna možete pretvoriti u kalupe za svjećice! Paljenjem ovih svjećica zrak će se ispuniti čistim mirisom limuna, a kako ih možete izraditi, doznajte na poveznici.

Vašem domu treba malo osvježenja? Nema problema! U bočicu s raspršivačem dodajte ružmarin, limun, majčinu dušicu i bilo koju drugu mirisnu poljsku biljku te bočicu napunite destiliranom vodom. Pustite da se voda ispuni mirisima, a potom njome pošpricajte zavjese i ostale tkanine u svome domu.

Mirisni potpourri, koji možete i sami s lakoćom izraditi, pristaje u svakoj prostoriji - zagrijte lončić s odabranim mirisnim sastojcima, poput naranči, limuna, začinskog bilja i cimeta, i ubrzo ćete osjetiti kako se ugodan miris širi zrakom. Prokuhanu mješavinu stavite u staklenke i rasporedite po svome domu za miomirisno osvježenje.

Upravo cvatu predivni jorgovani čiji nas miris ispunjava srećom i ugodom. Kako biste uhvatili taj nježan parfem, naberite cvjetove jorgovana i smjestite ih u staklenu bočicu koju ćete potom ispuniti suncokretovim uljem. Pustite da se cvjetovi dva tjedna natapaju u ulju, a zatim procijedite ulje i uklonite ostatke cvjetova. To ulje možete dodati u svoju kupku ili, pak, u zdjelice koje ćete smjestiti u prostorije u kojima najčešće boravite kao podsjetnik na proljeće.

Jeste li znali da kokosovo ulje možete iskoristiti i za izradu svijeća? Kokosov pomalo ljetni miris možete kombinirati s limunskom travom i citronelom, a na poveznici saznajte kako taj miks iskoristiti u svome domu.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:33