uradi sam

Modernizirajte svoje ormariće bez velikih troškova

Temelji vaše kuhinje su kvalitetni i trenutačno stanje očuvanosti vaših kuhinjskih elemenata ne opravdava ulaganje u opsežan proces renovacije, no ipak biste željeli nekako modernizirati svoju kuhinju? Poslužite se ovim jeftinim zahvatom koji će vam omogućiti da stvorite nov i svjež izgled kuhinjskih ormarića a da ne morate angažirati stolara i izradu u potpunosti novih fronti. Ako volite jednostavne i čiste linije te glatke površine, primjer u nastavku pravi je izbor za vas jer je njegov rezultat pročišćeno naličje ormara i ormarića u domu, a troškovi obuhvaćaju samo nabavu tankih drvenih lesonit ploha, ljepila za drvo, kita i željene boje.


Potreban materijal

metar
odvijač
lesonitne ploče
jako ljepilo za drvo
štipaljke za drvo
bušilica
duži vijci
kit za drvo
boja
valjak za bojanje

Postupak

Odvojite vrata svojih ormarića i smjestite ih na ravnu podlogu. Što preciznije izmjerite njihove dimenzije kako biste dobili što bolji rezultat na kraju svojeg zahvata. U trgovini s građevinskim materijalom kupite tanke lesonit ploče i zamolite da vam ih izrežu prema točno izmjerenim dimenzijama. Na prednju stranu odvojenih vrata ormarića nanesite sloj jakog ljepila za drvo i na njega pažljivo smjestite izrezane ploče lesonita.

Štipaljkama za drvo pritisnite površinu ormarića na sva četiri ugla dok se ljepilo ne osuši. Kada uklonite štipaljke, uz rub pažljivo nanesite sloj kita za drvo ili silikona. Kada se taj sloj osuši, vaši ormarići su spremni za bojanje! Nakon što obojite vrata i sve se dobro osuši, sa stražnje strane ormarića probušite rupu za ručkicu. Najvjerojatnije će vam trebati duži vijci nego prije kako biste pričvrstili ručkicu jer će vrata biti deblja za novi sloj lesonita.

Nakon što učvrstite ručkice i vratite vrata u ormare, vaš će prostor izgledati modernije i ljepše!


Izvor: Almost Makes Perfect

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:32