savršene fotke

Najbolje mobilne aplikacije za obradu fotografija

Pametni telefoni već nam odavno ne služe samo za komunikaciju ili surfanje internetom, nego ih svakodnevno koristimo za snimanje beskonačnog broja fotografija svoje obitelji, hrane, kućnih ljubimaca, gradskih i intimnih scena koje ne želimo zaboraviti. Zbog kvalitete kamera ugrađenih u suvremene mobitele gotovo da smo prestali razmišljati o kupovini klasičnih fotoaparata već svoj fotić nosimo uvijek sa sobom, u džepu uvijek spremnog za zabilježavanje nekog važnog trenutka.

A post shared by VSCO (@vsco) on

S mnogobrojnim aplikacijama koje nam omogućuju da odmah i objavimo fotografiju koju smo upravo snimili eliminirali smo cijeli postupak prebacivanja fotografija s aparata na računalo, a različiti programi koje možemo imati na svom mobitelu služe nam za obradu fotke i brzinske popravke kako bi svijet vidio najljepšu moguću verziju naše originalne fotografije. No, ne dajte se zavarati! Tim programima možete stvoriti prava mala umjetnička djela! Savršene fotografije koje gledamo na društvenim mrežama prije obrade su vjerojatno izgledale potpuno drugačije, možda su bile malo pretamne, snimljene pomalo ukoso ili pak bez neke posebne draži i šarma. Pomoću klasičnih funkcija obrade poput prilagodbe kontrasta, izravnavanja fotografije, podizanja intenziteta boja i primjenom popularnih filtera svakodnevno nastaju fotke koje mogu stati uz bok fotografijama snimljenima klasičnim aparatom. U nastavku pogledajte kojih je pet najboljih aplikacija za obradu fotografija korisno imati na pametnom telefonu, a s malo vještine i kreativnosti te uloženog truda svaka fotka vam može izgledati fantastično!

A post shared by VSCO (@vsco) on

VSCO

Besplatna aplikacija VSCO nije obični alat za obradu fotografija. VSCO je zajednica zaljubljenika u mobilnu fotografiju koji dijele svoje uratke sa svijetom kako bi nam poslužili kao inspiracija za fotografiranje, obrađivanje i stvaranje novih remek-djela. Naravno, bezbroj besplatnih filtera koje možete skinuti unutar aplikacije još je jedan razlog zašto je VSCO toliko popularan! Istražite malo koji sve VSCO filteri postoje i kakve efekte stvaraju pa odaberite jedan ili dva koji vam se najviše sviđaju te ga dosljedno koristite kako biste stvorili objedinjeni izgled svojih Instagram i Facebook profila. Aplikaciju VSCO možete skinuti na poveznici.

A post shared by Enlight (@enlightapp) on

Enlight

U slučaju da želite napredniji program za obradu onda je Enlight prava aplikacija za vas. Jedna od najboljih opcija koje možete koristiti je takozvani "mask tool" koji vam omogućuje da primijenite određene efekte samo na odabrani dio fotografije bez da utječete na izgled cijele površine. Odličan alat za obradu modnih fotografija, pogotovo kada želite da se pojedini dodatak dodatno istakne. Skinite Enlight na svoj mobitel!

A post shared by Facetune (@facetuneapp) on

Facetune

Volite objavljivati svoje fotografije odnosno selfije? Facetune vam omogućuje da na svakoj slici izgledate najbolje što možete! Pomoću njega možete izbrisati taj dosadni prištić na bradi, ali i posvijetliti tamne kolutove ispod očiju od nespavanja. S opcijom "defocus" možete dobiti neoštru pozadinu kao poseban efekt, a Facetune možete iskoristiti i za brojne druge popravke. Za besprijekorne selfije, poslužite se Facetune aplikacijom.

A post shared by Afterlight (@afterlight) on

Afterlight

S ovom aplikacijom svojim slikama možete dodati zrnatost i teksturu, promijeniti jačinu osvjetljenja i kontrast slike, kao i stavljati ih u različite okvire. Fotke vam mogu biti okrugle ili izrezane u obliku slova, a na njih možete primijeniti čak 74 različita filtera kako biste dobili čaroban izgled koji želite. Poigrajte se svojim fotografijama pomoću aplikacije Afterlight.

A post shared by out2sea99 (@out2sea99) on



Simply HDR

Aplikacija Simply HDR stvara zaista zadivljujuće fotografije u visokoj rezoluciji. Samo primijenite jednu od pripremljenih opcija za obradu ili preuzmite kontrolu i stvorite svoj jedinstveni stil. Jednom kada otkrijete koje su opcije savršene za vas, možete ih sačuvati za kasnije radi brze i jednostavne obrade fotografija. Aplikaciju nabavite ovdje.

Izvor: Career Girl Daily

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:40