KRADLJIVCI PROSTORA

Ovih 5 stvari zaista ne morate imati u svome domu

 

Borba s viškom stvari u ionako malo kvadrata nikada nije gotova, a osim ako ne živite minimalističkim stilom života, uvijek postoje stvari koje ne koristite, a koje vam kradu dragocjeni prostor. Često su to stvari koje smo naslijedili pa nemamo srca od njih se odvojiti ili pak predmeti koje smo nakupili kroz godine, a da nismo ni primijetili. U nastavku smo za vas složili popis od pet predmeta koje se može pronaći u našem domu, a koje zaista ne trebamo!

Gornja plahta

Mrsko pranje gomile rublja bit će vam ipak malo prihvatljivije ako eliminirate ovaj suvišni komad posteljine. Vaš krevet vam neće biti ništa manje udoban, a lakše će vam biti slagati ga svako jutro te ćete trošiti manje vremena na pranje i peglanje posteljine.


Servisi za 12 ljudi

Koliko vam se zapravo često događa da vam iznenada dođe 12 ljudi na večeru, a da to niste znali dovoljno unaprijed da posudite posuđe od prijatelja, rodbine ili susjeda? Nama se to nikada nije dogodilo! Zadržite se na najnužnijim komadima za manja okupljanja umjesto da gomila tanjura skuplja prašinu u vašim ormarićima.

Specijalizirana sredstva za čišćenje

Proizvođači i prodavači sredstava za čišćenje pokušat će vas uvjeriti da za svaku prostoriju i za svaki komad namještaja trebate drugo sredstvo za čišćenje. Osim u iznimnim situacijama, većinu zadataka možete odraditi s octom, sodom bikarbonom i limunom!


Par noćnih ormarića ili lampi

Opremate spavaću sobu i pronašli ste noćni ormarić koji vam se sviđa, no niste sigurni trebate li kupiti odmah dva? Isto vrijedi i za lampe! Umjesto da se date nagovoriti zapitajte se trebate li s obje strane kreveta jednako puno prostora za odlaganje stvari i istu rasvjetu? Prilagodite svoj odabir svojim potrebama, a nemojte zaboraviti da raspareni noćni ormarići također izgledaju odlično.

Bezbroj noževa

Sigurno ste barem jednom kupili set noževa na nekoj ponudi i nekoliko mjeseci kasnije shvatili da koristite samo dva ili tri, a ostali vam stoje u ladici. Prorijedite kolekciju na one koji su vam najpotrebniji i oslobodite prostor.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 03:54