Mala arhitektonska crtaonica

PREUREĐENJE STANA Kamin na drva kao središnji dio doma

ARHITEKTONSKI URED: Izvan okvira d.o.o., Podolje 20, Zagreb
ARHITEKTI: Maja Barlović, Goran Obranović, Ivo Skelin i Mirko Majić
KONTAKT: www.izvanokvira.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poštovani, u Jutarnjem listu vidjela sam rubriku u kojoj pomažete savjetima za uređenje doma, stoga se obraćam u nadi da ćete i meni pomoći u tome.

Dostavljam tlocrt stana u kući na dva kata, koji bih voljela da mi dizajnirate tako da bude funkcionalan i maksimalno iskorišten. Htjela bih da se u toj kvadraturi nalaze boravak, blagovaonica, kuhinja, mala ostava, kupaonica i toalet zajedno, hodnik te dvije ili tri spavaće sobe. Namjeravam se grijati na drva pa, ako je moguće, vodite računa o tome. Unaprijed zahvaljujem.

Poštovana, u zadanom prostoru osmislili smo stan s tri spavaće sobe. Ulaz se predviđa u središnjem dijelu izduženog tlocrta, što je optimalno. Lijevo od ulaza je zajednički prostor boravka, kuhinje i blagovanja, u čijem se središtu planira smještaj peći na drva ili kamina. Bloku kamina se nekom oblogom ili bojom može dati dodatni naglasak da postane atraktivan element u prostoru s obzirom na njegovu poziciju. Izdvojeni prostor ispod kamina je mala ostava.

Prema želji čitateljice, WC i kupaonica su zajedno, pokraj ulaza. U gornjem redu iznad kupaonice su dvije dječje sobe, a s desne strane kupaonice je roditeljska soba s izdvojenom garderobom.
Povezivanje tri postojeće cjeline u novi stan zahtijeva bušenje rupa u postojećim zidovima, koje bi trebalo raditi uz odobrenje projektanta konstrukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:59