PRIJE VELIKE RENOVACIJE

Pronašli smo 8 povoljnih načina kako ušminkati stan

Nemamo svi nove i super uređene stanove. Zašto? Jer smo naslijedili staru nekretninu, čekamo bolja vremena, živimo u unajmljenim stanovima...

Razloga ima bezbroj, no to ne znači da ne možemo ništa učiniti po tom pitanju, čak i s ograničenim budžetom. Još ako planirate u jednom trenutku odvažiti se na potpunu renovaciju prostora, može vam se činiti da je bilo kakvo dodatno uređivanje zapravo novac bačen u vjetar, no ako malo razmislite, to znači da cijelo vrijeme živite u prostoru koji vam se ne sviđa i čekate renovaciju kako biste živjeli svoj najbolji život umjesto da istinski iskoristite to što imate. Kako biste već ovaj vikend uljepšali svoj prostor donosimo vam osam jednostavnih načina kako svoj životni prostor ušminkati dok čekate prave uvjete za početak preuređenja.




S malo boje možete postići puno

Postoji veliki izbor boja za zidove koje ulaze u različite cjenovne kategorije, a dobrim planiranjem i odabirom nove nijanse za svoje zidove i to srednjeg cjenovnog ranga u jedan vikend možete znatno promijeniti izgled svog prostora. Pozovite prijatelje da vam pomognu i pretvorite to u zabavnu aktivnost. Ovo je idealna prilika i da isprobate neku intenzivnu boju koju inače nikada ne biste odabrali jer ćete ionako u jednom trenutku sve preuređivati, bojati i mijenjati.



Osvježite svoju rasvjetu

Ako već znate što vam se sviđa i što ćete upotrijebiti u preuređenom stanu, zašto to ne biste već sada nabavili i postavili u svoj prostor? Kada dođe trenutak početka renovacije jednostavno ćete ih pospremiti kako biste ih sačuvali i ponovno postaviti kada sve gotovo. Druga opcija je da pokušate na buvljacima ili pak na stranicama na kojima se prodaju korištene stvari pronaći jeftini, a efektnu zamjenu. Treća, još jeftinija opcija? Prebojite nekom lijepom bojom sjenila svojih visilica ili lampi i udahnite im novi život.



Dodajte šipke i kukice za vješanje gdje god treba

Razmislite o svojim navikama i problemima u uređenju koji vas iz dana u dana frustriraju i napokon ih riješite. Nemate gdje objesiti ručnike? Danas se mogu povoljno nabaviti kukice i šipke za vješanje koje možete rasporediti po cijelom stanu i tako si olakšati svakodnevicu umjesto da čekate da sve bude besprijekorno uređeno.




Osvježite svoje tkanine

Novi ručnici, zavjese i tepisi investicija su koja će u trenu osvježiti izgled vašeg doma, a moći ćete ih s lakoćom uklopiti i u svoj novi prostor, pogotovo ako se držite neutralne palete boja.




Dodajte biljke u prostor

Ništa ne unosi malo života u prostor kao zelenilo! Biljke pročišćavaju zrak, lijepo izgledaju, a mogu predstavljati minimalnu investiciju s maksimalnim efektom. Od kuhinje i kupaonice pa sve do klasičnih mjesta poput dnevne i spavaće sobe, u svaki kutak svoga doma možete smjestiti rascvjetanu lončanicu i odmah ćete se bolje osjećati.



Organizirajte se bolje

Možda je napokon došlo vrijeme da malo pročistite stvari koje posjedujete? Shvatite to kao pripremu za preuređenje kada ćete ionako morati sve spakirati i iseliti, a počnete li već sad s dobrom organizacijom, kasnije će vam biti puno lakše, sve će izgledati čišće i urednije, a vi ćete se osjećati mirnije.


Sakrijte ružne prizore poput kabela

Vaše spremište ne izgleda baš najbolje? Sakrijte police zavjesama. Sve je prepuno kabela koji narušavaju izgled prostora? Sakupite ih i pospremite u vodilice ili pak provedite kroz namještaj kako bi ih maknuli s otvorenog. Malim izmjenama možete pročistiti izgled svog prostora!



Dodacima podignite dojam

Ne morate čekati renovaciju da napokon kupite lijepi držač za sapun u kupaonici ili da napokon razvijete najdraže slike i objesite na zid.

Izvor: DIY in PDX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:37